Una imatge del moment de la detenció a la casa rural d'Astúries (Mossos d'Esquadra/Guàrdia Civil)

Un rastre de joies: desarticulen un grup que robava en domicilis i llençava part del botí

Hi ha nou persones acusades d'haver robat en un total de 22 domicilis, 13 dels quals a Catalunya

Redacció / ACNActualitzat

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han detingut nou persones d'un grup criminal que hauria robat en vint-i-dos habitatges, tretze a Catalunya, sis a Astúries i tres a Cantàbria. Els detinguts són set homes i dues dones i tots han passat a disposició judicial.

La investigació va començar al gener, arran d'un robatori a Santa Coloma de Cervelló. Per la manera d'actuar dels lladres, els Mossos van atribuir al mateix grup onze robatoris amb força més, tots al Baix Llobregat.

Tres lladres accedien a l'interior dels domicilis forçant finestres i s'emportaven joies, aparells electrònics i diners. A més, es movien amb transport públic i sempre actuaven a la mateixa hora, cap al vespre. En algun dels casos, les víctimes van sorprendre els lladres, que van fugir.

Els investigadors van acreditar, gràcies a les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat, que els lladres, de tornada a l'estació de tren o ferrocarril, anaven seleccionant i llançant pel camí les joies que consideraven que no tenien valor, així com les capses que les contenien.

De vegades també feien servir un vehicle particular o de lloguer en els seus desplaçaments. 

El 5 i el 6 de març, els investigadors van detenir les tres primeres persones. El 6 de març, sota la tutela del Jutjat d'Instrucció número 1 de Sant Boi de Llobregat, van escorcollar un dels domicilis dels detinguts, on amagaven els objectes sostrets, a l'Hospitalet de Llobregat.

 
Ramificació a Astúries

En una segona fase, la investigació va determinar que la banda era itinerant i que estava vinculada amb un grup de sis persones més que robaven en domicilis asturians. El punt de trobada era una casa rural a Tresgrandas de Llanes, a Astúries.

Es va formar equip conjunt d'investigació amb la Policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Astúries. Els agents van localitzar un amagatall a les zones boscoses properes a la casa rural on vivien i guardaven els estris utilitzats per cometre els robatoris.

Finalment, el 9 de març, els agents van escorcollar la casa rural, on van trobar joies, electrodomèstics provinents d'alguns robatoris denunciats a Astúries i eines com malls. Allà van detenir cinc homes i una dona com a presumptes autors de deu robatoris amb força.

 

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut