Els esquelets d'una vintena de motos robades, a Collserola
De les motos robades al carrer només en queden els esquelets
Barcelona

Un petit cementiri de motos robades a Collserola: del carrer al mercat negre

Els lladres desmunten escúters i motos de gran cilindrada per vendre'n les peces, i abandonen els esquelets i la documentació a tocar de l'Arrabassada

Una vintena d'esquelets de motos tirats en un descampat a tocar de la carretera de l'Arrabassada a Barcelona són el rastre dels robatoris d'aquests vehicles a la ciutat.

Els lladres roben les motos del carrer i després les desmunten per vendre-les per peces al mercat negre. Tot el que no poden utilitzar ho llencen al descampat de Collserola, on han trobat les restes tant d'escúters com de motos de gran cilindrada.

La imatge ha corregut per les xarxes i els Mossos investiguen els fets, mentre a les víctimes els consumeix la impotència.

El cas d'en Joel

Al costat del petit cementiri de motos robades, bosses d'escombraries amb les matrícules i documentació dels propietaris. Entre aquests, en Joel García. Li van robar la moto, una Kawasaki Z900, fa un mes. L'havia aparcat al carrer, amb una cadena de seguretat que no va impedir que els lladres se l'emportessin:

"Vaig mirar on la tenia aparcada i vaig dir: 'Que estrany...' Vaig mirar on aparco normalment la moto i, clar, després de tres minuts vaig dir, me l'han robat. Va ser un xoc."

El robatori el va gravar la càmera d'una escala de veïns. A les imatges es veu la porta blanca de la furgoneta que van fer servir els lladres i en la qual van carregar el vehicle.

 

Lligar les motos a terra per dificultar els robatoris

Associacions de motoristes es queixen de l'augment de robatoris que pateixen. Àngel Caparrós Solà, de la Unió Internacional per a la Defensa dels Motociclistes, defensa que les motos es puguin ancorar a terra:

"Sempre hem defensat que es pogués fer un sistema d'ancoratge al terra, a les zones d'aparcament de motos. Seria posar una anella a terra on poder lligar la moto amb una cadena. "

El número de bastidor permetrà als Mossos identificar els propietaris de les motos

Al descampat de Collserola on han aparegut les estructures de les motos ja n'hi havien trobat abans, però mai tanta quantitat. Els Mossos se les enduran i buscaran empremtes per localitzar els lladres, mentre que els números dels bastidors serviran per trobar la resta d'afectats.

 

ARXIVAT A:
PolicialMobilitat
Anar al contingut