La companyia va estar hores esperant trobar una solució i al final era tan senzill com engegar els motors
La companyia va estar hores esperant trobar una solució i al final era tan senzill com engegar els motors (Unsplash)

Un eixam d'abelles en un avió es fa viral per retardar un vol durant hores

Una passatgera narra, pas a pas, els mètodes i intents sense èxit de foragitar els insectes, fins que van marxar simplement quan van engegar els motors

RedaccióActualitzat

Un eixam d'abelles que es va posar a l'aleró d'un avió va fer retardar un vol de Delta Air Lines durant més de 4 hores a l'aeroport de Houston, als Estats Units. La companyia aèria no sabia com havia de procedir per foragitar els insectes abans de deixar accedir els passatgers a l'avió.

Estava previst que el vol s'enlairés a les 12.24 del migdia de dimecres, hora de Texas, amb destí a Atlanta, a l'estat nord-americà de Geòrgia. Per tot plegat, l'avió no es va poder enlairar fins a dos quarts de 5 de la tarda, després de trobar la solució més fàcil. Les abelles van marxar sense problemes en el moment en què es va decidir engegar els motors de l'aparell. 

Mentre no es trobava la solució, un portaveu de Delta Air Lines comentava amb humor a la CBS: "Us ho cregueu o no, el vol 1682 de Delta de Houston-Bush a Atlanta s'ha retardat aquesta tarda perquè un grup de simpàtiques abelles han volgut compartir les condicions de vol amb l'aleró d'un dels nostres avions."

Aquest portaveu ha fet un joc de paraules en anglès, utilitzant "bee", que vol dir abella, i el verb "believe", que significa creure, per fer la gràcia amb la paraula "bee-lieve".
 

Una escriptora a bord amb sentit de l'humor

Una de les passatgeres que va haver d'esperar a causa de les abelles va narrar a Twitter, pas a pas de tot l'incident amb humor i entusiasme.

Va ser Anjali Enjeti, periodista i escriptora, que es va prendre amb filosofia el retard: "Havia de sortir amb el vol de les 3:30, però estic molt contenta d'haver-lo canviat per aquest!"

Enjeti començava així el seu fil: "El meu vol que surt de Houston s'ha retardat perquè les abelles s'han congregat a la punta d'una de les ales. No ens deixaran embarcar fins que treguin les abelles. Però com dimonis passarà això? No marxaran de l'ala quan ens enlairem?"


Enjeti no va deixar el seu lloc darrere dels vidres de l'aeroport en cap moment per poder seguir el desenvolupament de la història. Tot plegat per acabar veient que el que havia suggerit en el seu primer tuit acabaria sent la solució al problema.
 

Cap solució funciona, només el més fàcil té èxit 

Durant 4 hores es van estudiar diverses idees fer fora els insectes, inclosa la de trucar a un apicultor. Una idea que no va funcionar, tal com explicava la periodista al seu compte:

"Actualització del mateix capità 1.) L'apicultor no pot tocar els avions! Així que no vindran! 2) No està permès que el control de plagues ruixi els avions. 3) l'aeroport no té mànega per ruixar-los amb aigua! 4) El departament de bombers no pot venir, no entenc per què."

Enjani es mostra decebuda: "Hauria estat un gran moment veure com un apicultor "desabella" un avió".

La companyia també va intentar dispersar les abelles bufant-los aire. "No s'han impressionat", conclou.

L'espera no va agradar els passatgers, sobretot quan es va estendre el rumor que Delta no tenia cap altre avió disponible per substituir-lo. I no tothom compartia l'interès d'Enjani que, en un moment donat, diu que "es molesten més amb els retards de les abelles que pels retards meteorològics".

En la seva narració, l'escriptora també hi va posar un cert suspens que va mantenir distrets molts seguidors i fins i tot algun dels altres passatgers.   

"Un nou pla: el capità diu que agafarà l'avió i espera que les abelles el deixin! Ell, però, no és optimista. Però, si marxen, embarcarem. Funcionarà el gran pla del capità? Estigueu atents!"

I així va ser. "Tan aviat com es va encendre el motor del nostre avió, les abelles van marxar!! L'únic que havia de fer Delta era engegar l'avió", va escriure Enjeti.


Aquests eixams són rars, però ja s'han produït abans. El 2017, un grup d'abelles es va posar al costat d'un avió d'American Airlines a Miami  i un  altre es va posar el 2019, a la finestra d'un jet d'Air India.

Finalment, el vol va aterrar sense més ni més a Atlanta explica Enjeti. 

"Hem aterrat a Atlanta! Agraïts d'estar a casa i a terra. El nostre pilot va ser tan meravellós i va fer una gran feina donant-nos actualitzacions. La tripulació també era fabulosa. M'imagino que les abelles es van passar el moment de la seva vida rient-se de tots nosaltres."

ARXIVAT A:
Medi ambientEstats UnitsAeroportsBiodiversitat
Anar al contingut