Barcelona

Un dels homes que el govern proposa condecorar per evitar l'agressió a una dona té antecedents per violència masclista

Un dels homes que aquest dimarts van ajudar una dona que era agredida per la seva exparella al mig del carrer, a l'Eixample de Barcelona, té antecedents per violència en l'àmbit de la llar. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, el ciutadà equatorià Wilson Ribera tindria sis antecedents policials, un d'ells per violència masclista. Davant d'això, fonts del govern han explicat que s'està avaluant el perfil de tots els ciutadans que van evitar el crim per comprovar la seva idoneïtat per ser condecorats amb la medalla al mèrit policial.

Actualitzat
L'anunci que el conseller d'Interior proposava atorgar la medalla al mèrit policial a dos ciutadans que aquest dimarts es van enfrontar amb un home que va apunyalar la seva exparella al mig del carrer se li està complicant al govern. En concret, la Generalitat proposava concedir la medalla de bronze amb distintiu blau a Wilson Ribera, un ciutadà equatorià, i a Miguel Ángel. El problema és que Ribera té antecedents penals.

Ribera va colpejar l'agressor amb diversos tubs de plom i va ficar la dona a l'interior del seu cotxe per protegir-la. Però, tot i aquesta actitud heroica, el cas és que en el registre dels Mossos d'Esquadra li consten antecedents del 2008 per violència física i psíquica contra la seva parella i per trencament d'una ordre d'allunyament.

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, Ribera tindria un total de sis antecedents policials, un d'ells per maltractaments. Malgrat que els Mossos i el Departament d'Interior no han volgut confirmar aquests antecedents -ja que no volen desvelar assumptes íntims d'una persona que no està detinguda sinó que, al contrari, va ajudar a salvar una vida-, Interior estudia ara si això vulneraria el decret de medalles que regula la concessió de les condecoracions al mèrit policial, unes distincions que es lliuren cada any durant la celebració del Dia de les Esquadres, el mes d'abril.

Paral·lelament, el Departament d'Interior ha decidit intentar identificar la resta de vianants que van evitar la mort de la dona apunyalada a la cantonada dels carrers Sicília i Provença, a l'Eixample barceloní. I és que un inspector del gas anomenat Rafael, que sembla que va ser el primer d'actuar per intentar aturar l'agressió, no havia estat inclòs en un principi entre els condecorats.

Presó provisional sense fiança per a l'agressor

El titular del jutjat de violència domèstica número 4 de Barcelona ha ordenat l'ingrés a presó provisional sense fiança per a l'home que, aquest dimarts, va atacar presumptament la seva excompanya sentimental al centre de Barcelona.

Després de prendre-li declaració, el jutge imputa Jesús María P.A., un ciutadà espanyol de 40 anys sense antecedents, per un delicte d'homicidi en grau de temptativa.

Segons els testimonis de diverses persones que van presenciar els fets i han declarat davant el jutge, l'imputat va abordar la seva exparella a la confluència dels carrers Sicília i Provença, i va començar a clavar-li ganivetades fins que alguns vianants el van poder subjectar.

Els vianants van retenir l'agressor fins que van arribar els Mossos d'Esquadra, que el van detenir i van recuperar l'arma, mentre la dona era traslladada a l'Hospital de Sant Pau en estat greu, encara que ja ha rebut l'alta mèdica.
Anar al contingut