Barcelona

Un creuer desembarca a Barcelona nou immigrants rescatats a la deriva

El creuer turístic de luxe "Seven Seas Voyager" ha desembarcat al port de Barcelona nou immigrants que ahir va rescatar d'una embarcació que es trobava a la deriva a unes 15 milles davant de les costes del cap de Gata a Almeria. Segons el subdelegat del govern a Barcelona, Eduard Planells, els nou immigrants han estat atesos a la infermeria del creuer turístic, que els va rescatar quan es trobaven en una situació molt precària i fins i tot un d'ells havia caigut al mar.

Actualitzat
Els immigrants han desembarcat al World Trade Center després de ser acomiadats pel capità del creuer. Al port els esperaven tres cotxes de la policia, que els ha traslladat a dependències policials. Els indocumentats, tots homes i en aparent bon estat de salut, han declarat ser algerians. Amb tot, la policia n'està comprovant la identitat.

La repatriació dels nou immigrants, segons Planells, s'executarà si és possible avui mateix, un cop identificats i quan les autoritats del seu país d'origen certifiquin la seva nacionalitat.

El capità del creuer, el noruec Dag Deversgetain, va alertar ahir del rescat al centre coordinador de Salvament Marítim, al qual va sol·licitar permís per continuar el viatge cap a Barcelona amb els nou immigrants a bord, ja que "navegava amb certa pressa".

Els suposats algerians van ser rescatats quan la zòdiac en què viatjaven va bolcar i hi eren a sobre demanant auxili amb mocadors. Feia tres dies que no menjaven, per la qual cosa van ser atesos pel metge del creuer, que primer els va donar líquids i més tard van poder ingerir menjar sòlid.

Els passatgers del creuer, la majoria de nacionalitat nord-americana, en conèixer el succés, han organitzat espontàniament una col·lecta de diners que han lliurat als nou immigrants.

El transatlàntic de luxe, amb capacitat per a 700 passatgers i 447 tripulants, amb bandera de Bahames i propietat de l'empresa de Miami Regent Seves Cruises, viatjava des de Cadis a Barcelona, on ha atracat aquest matí i d'on salparà aquesta tarda en direcció a Niça.
Anar al contingut