L'avió ha quedat amb el morro mig enfonsat en un terreny a tocar de la pista (Reuters)

Un avió surt de la pista en el tercer intent per aterrar en plena tempesta a les Filipines

L'aeronau de Korean Air ja havia intentat aterrar dues vegades, sense èxit, degut a una forta tempesta

RedaccióActualitzat

Un avió amb 173 persones a bord ha sortit de la pista de l'aeroport de Cebu, a les Filipines, aquest diumenge, quan hi aterrava enmig d'una tempesta. Era la tercera vegada que l'aeronau intentava realitzar la maniobra.

Es tracta d'un Airbus A330-300 de la companyia Korean Air, que ha quedat atrapat en el terreny a tocar de la pista després de patir danys importants a la part del davant del fusellatge i en el tren d'aterratge davanter.

Cap dels 173 ocupants de l'Airbus A330-300 no ha resultat ferit (AFP TV)

Cap dels 162 passatgers i 11 tripulants que s'havien enlairat de Seül no ha resultat ferit en l'aterratge, que ha obligat a tancar temporalment l'aeroport de Cebu. 

Un comunicat de l'aeroport atribueix l'accident a "la forta pluja".

El president de Korean Air, Keehong Woo, ha demanat disculpes i ha anunciat "una investigació exhaustiva" junt amb les autoritats filipines i les coreanes. 

Abans d'aterrar, l'avió va intentar-ho dues vegades (Reuters TV/flightradar24)

L'aerolínia ha explicat que "els passatgers han estat acompanyats fins a tres hotels locals i un vol alternatiu ha estat habilitat".

L'avió sinistrat va ser fabricat i lliurat a Korean Air el 1998, segons la web flightradar24, que mostra com abans d'aterrar va sobrevolar l'aeroport de Cebu fent diversos cercles.

Aquesta web de seguiment d'avions també assegura que altres vols amb destí a Cebu van ser desviats a altres aeroports o van retornar al seu punt d'origen.

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut