Un asteroide en honor al cantant Freddie Mercury pel seu 70 aniversari

Alberto AlcántaraActualitzat

El Centre de Planetes Menors de la Unió Astronòmica Internacional (IAU) ha nomenat un asteroide en honor al cantant Freddie Mercury, coincidint amb l'aniversari del cantant, que hauria fet 70 anys el 4 de setembre. El guitarrista de Queen, Brian May, va donar la primícia a través del canal oficial del grup a Youtube.  

El nom oficial serà asteroide 17473 Freddiemercury. L'objecte  va ser descobert el 1991, el mateix any en què Mercury va morir a conseqüència de la sida. L'objecte astronòmic s'asseu en el cinturó principal d'asteroides, situat entre Mart i Júpiter. Fa una mica més de 3 quilòmetres d'ample i la seva òrbita lleugerament el·líptica mai arriba més a prop de 350 milions de quilòmetres de la Terra. No representa cap perill per al planeta. Es necessita un bon telescopi per veure'l.

Curiosament, el mateix Brian May, que va esdevenir astrofísic després de l'apogeu de la banda, també té un altre asteroide dedicat des del 2008. D'altres músics homenatjats d'aquesta manera són els quatre Beatles, Frank Zappa, David Bowie o Bruce Springsteen.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut