Twitter fa callar definitivament Trump amb la suspensió del seu compte
El compte de Trump, suspès permanentment (REUTERS/Joshua Roberts)

Twitter fa callar definitivament Trump amb la suspensió del seu compte

Trump acusa Twitter de "silenciar-lo" i medita crear la seva pròpia plataforma per difondre missatges sense filtre

RedaccióActualitzat

Donald Trump ja no disposa del seu altaveu principal. Twitter ha suspès permanentment el seu compte, que tenia més de 88 milions de seguidors.

La xarxa social ha argumentat la decisió pel risc que suposen els seus missatges de cara a la incitació de nous episodis de violència.

Aquest dijous, Twitter, Facebook i Instagram van bloquejar temporalment el compte de l'encara president per desinformar.

Twitter amenaçava de suspendre-li el compte "permanentment" si no retirava les informacions falses que esperonaven l'atac a la cambra legislativa.

I efectivament, al cap de dos dies, Twitter ha suspès el compte personal del president. Un gest inèdit i la confirmació del canvi de rumb de la política de Twitter, després que es negués durant anys a censurar tuits al·legant l'interès públic, venint d'un president.
 

Captura de pantalla del compte de Twitter de Donald Trump suspès


350 treballadors de Twitter van demanar al director de la plataforma, Jack Dorsey, que tanquessin el compte de forma permanent. "Nosaltres hem ajudat a atiar els esdeveniments del 6 de gener", afirmaven.

Per la seva banda, Trump ha acusat Twitter de "silenciar-lo" i medita crear la seva pròpia plataforma per difondre els missatges sense cap tipus de filtre.

"No ens silenciaran!", ha dit a través del seu compte oficial a Twitter, @POTUS. Unes piulades que la xarxa social també li ha esborrat. La Casa Blanca ha hagut de reenviar el missatge als periodistes.

Trump
(REUTERS/Jim Bourg)


Alternatives a Twitter

Les protestes i atacs d'aquesta setmana van organitzar-se en gran part en plataformes com Parler i Gab, un altaveu alternatiu per mobilitzar l'extrema dreta. Al web de l'aplicació Gab asseguren que estan en converses amb l'equip de Trump perquè es passi a la seva xarxa social.

Segons la plataforma, el seu trànsit s'ha disparat les 24 hores posteriors a l'assalt del Capitoli.

Camí cap a la destitució

Amb tot això, els demòcrates estudien com iniciar l'"impeachment" que pugui acabar amb Trump fora de la Casa Blanca després de l'assalt al Capitoli el 6 de gener. Si Trump és condemnat, no podria presentar-se a les eleccions del 2024.

ARXIVAT A:
Trump TwitterEstats Units
Anar al contingut