Facebook, Twitter i Instagram bloquegen el compte de Donald Trump després de l'assalt
Trump es dirigeix als seus seguidors en la manifestació prèvia a l'assalt al Capitoli (Reuters/Jim Bourg)

Facebook, Twitter i Instagram bloquegen el compte de Donald Trump per desinformar

Twitter l'amenaça de bloquejar-li el compte "permanentment" si no retira les informacions falses que esperonen l'atac de la cambra legislativa

RedaccióActualitzat

Facebook i Instagram mantindran el bloqueig sobre els comptes de Donald Trump allotjats a les seves aplicacions com a mínim mentre no es consumi la transició que ha de dur el demòcrata Joe Biden a la presidència. Així ho ha assegurat en un comunicat Mark Zuckerberg, propietari de les dues xarxes socials.

 

Fonts citades per Reuters asseguren que Zuckerberg hauria dit als seus treballadors que els fets succeïts dimecres a Washington eren una "insurrecció".

Twitter, el gran altaveu dels missatges de Trump durant el seu mandat i les campanyes presidencials, ha pres la mateixa decisió, pràcticament inèdita, i li ha bloquejat temporalment el compte, però sense especificar fins quan.

La xarxa de microblogging ho justifica "per les violacions greus i repetides de la nostra política d'integritat cívica", després d'unes piulades del president sortint que Twitter ha esborrat. A més, l'amenaça de suspendre-li permanentment el compte si no les retira.

 

En un d'aquests tuits retirats, Donald Trump recriminava al seu vicepresident, Mike Pence, que no corregís el resultat de les eleccions. Aquest n'era el contingut:

"Pence no ha tingut prou coratge per fer el que havia de fer per protegir el país i la Constitució. Donar als estats una oportunitat per certificar una correció, i no els fets fraudulents i imprecisos que van haver de certificar. Els Estats Units volen saber la veritat."

En un altre tuit esborrat, Trump insistia que les eleccions havien estat un robatori i establia una relació causa-efecte amb l'assalt al Capitoli:  

Aquesta matinada, Facebook, Instagram i Snapchat també havien anunciat el bloqueig del compte del president durant 24 hores.

 

Al seu torn, Facebook i YouTube han esborrat un vídeo en el qual el mandatari deia als seus seguidors que actuessin de forma pacífica i se n'anessin a casa, però els seguia encoratjant contra el que anomena "frau electoral".

"L'hem esborrat perquè creiem que contribueix més que disminueix el risc de violència creixent", ha dit Guy Rosen, vicepresident d'Integritat de Facebook.

 

Bloquejat #StormTheCapitol

Abans de les protestes, Trump es va resistir a reconèixer la victòria del seu rival electoral, Joe Biden, i va esperonar els seus seguidors a mobilitzar-se contra la votació amb acusacions infundades de frau electoral.

En un segon vídeo després de la presa del Capitoli, el president sortint els animava a la rebel·lió i a fer una jornada "històrica". Després d'aquest missatge, Twitter va prendre la mesura de bloquejar-li el compte.

A més a més, tant Facebook com Instagram van mantenir bloquejat el contingut publicat amb el hashtag #StormTheCapitol.

No és la primera vegada que les grans plataformes amonesten Donald Trump per l'ús que fa de les xarxes. Durant els mesos que han seguit les eleccions presidencials, els tuits que inclouen qualsevol referència a un frau electoral van acompanyats d'una advertència sobre la seva veracitat.

Advertència sobre el contingut dels tuits de Donald Trump
Advertència sobre el contingut dels tuits de Donald Trump.
ARXIVAT A:
Eleccions Estats UnitsTrump Xarxes socials TwitterFacebook
Anar al contingut