Twitter acusa Trump de fer dues piulades amb informacions no contrastades
Guerra oberta entre Trump i Twitter (Reuters/Jonathan Ernst)

Twitter alerta per primer cop que Trump fa piulades enganyoses

Trump acusa Twitter d'interferir en la campanya electoral després que la xarxa afegís un enllaç a dos tuits que desmenteixen el president sobre unes acusacions de frau electoral en el vot per correu

RedaccióActualitzat

Twitter entra en un pols amb Donald Trump. El president dels Estats Units acusa la xarxa d'interferir en la campanya electoral després que Twitter hagi qüestionat unes informacions que el president nord-americà havia publicat. Ho ha fet afegint un link al missatge de Trump que porta a informacions que el desmenteixen. I qualifica les piulades d'"enganyoses".

Twitter aplica d'aquesta manera el "fact check" (revisió de fets) a l'inquilí de la Casa Blanca. És la primera vegada que la xarxa preferida de Trump adverteix que dues piulades del president dels Estats Units contenen informacions "no contrastades".

És un tuit en què el president deia que el vot per correu comporta frau electoral. Twitter hi ha afegit el que anomenen "els fets", tot un seguit d'informacions de mitjans i veus autoritzades que desmenteixen les afirmacions de Trump. El president ha respost molt enfadat assegurant que la xarxa social interfereix en la cursa electoral a la Casa Blanca.

 

 

El "fat check" de Twitter a Trump arriba després que el president nord-americà acusés un excongressista de l'assassinat d'una dona a través de tuits, una mort que va ser accidental.

Sobre els missatges de Trump on s'ha afegit un link, Twitter indica que "els verificadors de fets diuen que no hi ha proves que el vot per correu estigui relacionat amb el frau electoral. Només els votants registrats rebran paperetes."
 

Twitter acusa Trump de fer dues piolades amb informacions no contrastades
Trump acusa Twitter d'interferir en la campanya electoral (Reuters/Jonathan Ernst)

 

La portaveu de la xarxa, Katie Rosborough, va més enllà i ha assegurat a la cadena de televisió CNN que els tuits del president "contenen informació potencialment enganyosa sobre els processos de votació i han estat etiquetats per proporcionar context addicional sobre el vot per correu".

Trump ha utilitzat la mateixa xarxa social per criticar l'acció de Twitter. Diu que interfereix les eleccions presidencials del 3 de novembre. "Twitter està sufocant totalment la llibertat d'expressió", afirma, i afegeix que, com a president dels Estats Units, no permetrà que això passi.


Els atacs de Trump a un excongressista

Tot plegat arrenca d'unes acusacions de Trump a un excongressista. Insinua que aquest expolític, actualment periodista televisiu, va matar una dona que en realitat va morir accidentalment a la seva oficina fa gairebé 20 anys. El seu viudo reclama a Twitter que elimini els tuits del president, però no ho ha fet.
 

Twitter acusa Trump de fer dues piolades amb informacions no contrastades
Joe Scarborough i la seva dona Mika Brzezinski (Reuters/Jonathan Ernst)


Segons l'autòpsia, Lori Kaye Klausutis va morir l'any 2001 quan li va fallar el cor, es va desmaiar i en caure es va donar un fort cop al cap. Era a l'oficina de Florida on treballava a les ordres del congressista republicà Joe Scarborough, que aquell dia era a Washington.

Al cap dels anys, aquell polític ha acabat presentant un popular magazín molt crític amb Trump. I Trump ha desenterrat una teoria conspiratòria que acusa Scarborough de l'assassinat de Klausutis. Fa 15 dies que el president nord-americà va piular sobre aquest tema. Això en seria un resum:
 

 


Els tuits semblaven només un nou atac de Trump a la premsa per desviar l'atenció, fins que hi ha entrat el marit de la difunta.

Timohty Klausutis ha enviat una carta a Twitter recordant el dolor que li produeixen els comentaris i demanant que eliminin els missatges...
 

 


Ara s'ha obert un debat ètic: Twitter pot censurar Trump per penjar acusacions flagrantment falses?

La companyia ha tancat comptes d'usuaris perniciosos, però en el cas dels polítics no ho fa perquè creu que tot el que diguin, per malintencionat que sigui, és d'interès públic.

 

 

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsTwitter
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut