Ankara

Turquia allibera 38.000 presos no relacionats amb el cop d'estat fallit per descongestionar les presons

Els presos alliberats seran els que estiguin a punt de complir condemna o d'accedir a la llibertat condicional

RedaccióActualitzat

El govern turc ha començat a alliberar 38.000 presos condemnats per fets que no estiguin relacionats amb el cop d'Estat fallit del passat 15 de juliol contra el govern de Recep Tayyin Erdogan. El ministre de Justícia turc, Bekir Bozdag, ha declarat que amb això el que es busca és descongestionar els centres penitenciaris per deixar lloc als nous ocupants i ha rebutjat la idea de cap tipus d'amnistia.

D'aquesta manera, el govern turc ha emès aquest dimecres un decret on ha dut a terme una reforma del sistema de la "llibertat supervisada". Aquest decret ordena l'alliberament als presos que estiguin a punt de complir condemna o d'accedir a la llibertat condicional. Entre els presoners alliberats no n'hi haurà cap que hagi estat condemnat per terrorisme o per assassinat. Així, doncs, els 38.000 presos podran sortir en llibertat condicional anticipada.

Un mes després, les purgues i detencions continuen

La policia i l'exèrcit continuen en la recerca de sospitosos vinculats al predicador islamista Fethullah Gülen, a qui s'acusa d'estar darrere del cop d'Estat fallit. Les purgues al país han afectat a unes 35.000 persones que han estat detingudes, de les quals 17.700 han estat posades a la presó preventiva, 11.600 han estat alliberats i 5.600 segueixen sota custòdia policial. Les repressions han portar a tancar escoles i universitats, prohibir la sortida del país d'acadèmics, suspendre milers de policies, tancar més de 130 diaris, ràdios i televisions i han afectat a molts altres sectors com l'esport. La judicatura i l'exèrcit són els que més han patit aquestes purgues.

A més, el govern turc es planteja la reintroducció de la pena de mort abolida l'any 2002.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut