Estats Units

Trump: "Merkel va cometre un error catastròfic deixant entrar tots els il·legals"

El president electe dels EUA diu al "Times" britànic i el "Bild" alemany que Merkel ha comès un greu error en obrir les portes als refugiats i aplaudeix el Brexit

RedaccióActualitzat

Cinc dies abans de la seva presa de possessió, el president electe dels Estats Units, Donald Trump, ha estat entrevistat per periodistes del "Times" britànic i del "Bild" alemany, i ha donat titulars en clau europea. Pel que fa a Alemanya, ha dit que la cancellera, Angela Merkel, ha comès un greu "error catastròfic" en obrir les portes del país a un milió de refugiats.

"Crec que Angela Merkel és una gran líder, però va cometre un error catastròfic deixant entrar tots aquests il·legals, tota aquesta gent que no sabem ni d'on venen."

Una qüestió, la de la immigració, que va ser clau en el resultat del Brexit. Trump creu que el Regne Unit va fer bé de voler marxar i pronostica que altres països seguiran els seus passos i se n'aniran de la Unió Europea. En l'entrevista, el president electe es mostra convençut que el Brexit acabarà sent molt bo per a la Gran Bretanya, i avança que treballarà per tancar ben aviat un acord comercial amb el Regne Unit.

"Crec que el Regne Unit va ser molt llest de voler sortir. Tots els països tenen identitat pròpia, i el Regne Unit vol conservar la seva."

D'altra banda, el president electe dels EUA està disposat a aixecar les sancions contra Rússia a canvi d'un acord per a la reducció substancial dels arsenals nuclears de tots dos països.

Trump, que no amaga la seva admiració pel president rus, Vladímir Putin, ha criticat, però, la intervenció russa a Síria, que ha qualificat de molt dolenta, i que, segons ha dit, ha dut a una situació humanitària terrible.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut