El nen va desaparèixer l'estiu passat quan era a casa dels avis (AFP vídeo)

Troben restes del nen de dos anys desaparegut als Alps de França l'estiu passat

L'anàlisi dels ossos i del lloc on s'han trobat, a dos quilòmetres de la població on va desaparèixer, aportaran noves dades a la policia per resoldre el cas

RedaccióActualitzat

Han trobat les restes òssies d'Émile Soleil, el nen de dos anys i mig que va desaparèixer als Alps de França el juliol passat. Una anàlisi d'ADN ha confirmat que els ossos que es van trobar dissabte d'un excursionista a prop de la localitat on se li va perdre la pista, a prop de Lo Vernet, una zona de muntanya de l'Alta Provença, al sud-est del país, són de l'infant.

L'Émile va desaparèixer de casa els avis, on la família passava les vacances d'estiu. Dos veïns van declarar en el seu moment haver vist de lluny el nen sortint de casa i caminant sol pel carrer. El seu testimoni ha estat de les poques dades de què han disposat els investigadors fins ara.

L'anàlisi dels ossos del nen, prevista per als pròxims dies, així com les indagacions al lloc on s'han trobat --a uns dos quilòmetres d'on va desaparèixer-- permetran a la Gendarmeria francesa, possiblement, avançar en les circumstàncies de la mort.

"Potser ara tindrem elements que ens permetran dirigir la investigació, tancar certes portes i obrir-ne d'altres", ha afirmat la portaveu del cos, Marie-Laure Pezant.

Una trentena d'agents s'han desplegat a la zona per buscar noves pistes i la població, de només 25 habitants, ha quedat bloquejada tota la setmana.

L'estiu passat es van organitzar batudes per trobar el nen

Caiguda accidental o assassinat?

Quan es va perdre el rastre del nen, cap hipòtesi va ser descartada: caiguda accidental, homicidi o assassinat. Des del primer moment, això sí, les autoritats van apuntar que seria molt difícil trobar-lo amb vida si havia marxat pel seu compte.

La troballa dels ossos, segons la Gendarmeria, manté obertes totes les opcions i reobre l'única que havia perdut força: la caiguda accidental. "Hi ha la possibilitat que aquests ossos hagin estat portats per una persona, per un animal o per condicions meteorològiques que hagin pogut modificar la zona", ha afirmat Pezant.

També ha avançat que esperen que la investigació sigui llarga i "complexa".

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut