Barcelona

Tres investigacions intenten determinar què va causar la caiguda d'El Pèndol al Tibidabo

Pèrits, enginyers i tècnics judicials han començat les investigacions per determinar les causes de l'accident de l'atracció d'El Pèndol al Tibidabo que va provocar la mort d'una noia de 15 anys. Hi ha tres investigacions obertes: la judicial, la que fa el mateix parc i l'encarregada per l'Ajuntament de Barcelona. L'alcalde, Jordi Hereu, ha assegurat que no escatimaran esforços per saber què va fallar dissabte, perquè l'atracció complia tots els requisits de seguretat. Catalunya Ràdio ha sabut, de fonts del parc, que un dels dos treballadors que portaven El Pèndol en el moment de l'accident s'estrenava aquella tarda i havia rebut formació a la vigília. D'altra banda, un enginyer d'estructures diu que el Pèndol podria haver caigut pel deteriorament del terreny on s'assentava l'estructura.

Actualitzat
La policia judicial i els tècnics fa dos dies que investiguen la zona on va tenir lloc l'accident d'El Pèndol. Estan buscant proves que determinin per què es va despendre el pal de la base de formigó i va causar la caiguda de tota l'estructura. El Col·legi d'Enginyers Industrials espera que d'aquí a una setmana tindrà el resultat de l'informe que li han encarregat sobre l'accident d'El Pèndol. El Col·legi d'Enginyers Industrials investigarà si l'ancoratge d'El Pèndol es va trencar per un mal disseny de l'atracció o per un defecte del material. Tot i que hi ha diverses hipòtesis obertes, un enginyer d'estructures diu que El Pèndol podria haver caigut pel deteriorament del terreny on s'assentava l'estructura.

De moment, l'Ajuntament ha manifestat que l'atracció havia passat tots els controls que s'hi fan periòdicament. De fet, com cada matí, dissabte l'atracció va passar les revisions de manteniment preventiu, on queda registrat que les fixacions estaven en bon estat. Aquella mateixa tarda es va fer una segona revisió a causa del soroll que feia l'aparell. El responsable del manteniment va testificar que el soroll no li va semblar estrany i que podia continuar en funcionament.

L'empresa fabricant d'El Pèndol, els italians Fabbri, són líders mundials del sector de les atraccions des de fa seixanta anys. En tenen un a Brighton amb uns ancoratges laterals que la de Barcelona no tenia. El motiu és que l'atracció anglesa és itinerant, mentre que la del Tibidabo és fixa. Representants de Fabbri es desplaçaran fins a Barcelona per col·laborar en la investigació.

Dos dies després de l'accident, l'empresa encara no sap si reobrirà al públic El Pèndol. La resta d'atraccions estan tancades en senyal de dol i tornaran a funcionar dimecres.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut