L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, arribant als jutjats de Manresa
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, arribant als jutjats de Manresa

Condemnen l'alcaldessa de Berga a 6 mesos d'inhabilitació per no despenjar l'estelada

El jutjat de Manresa acusa Venturós de desobediència per no haver despenjat l'estelada de la façana de l'ajuntament durant els dos períodes electorals del 2015

Actualitzat

El jutjat de Manresa ha condemnat l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, de la CUP, a sis mesos d'inhabilitació per a càrrec públic i a una multa de 6 euros diaris durant tres mesos, que sumarien uns 540 euros. La condemna és per desobediència, per no haver despenjat l'estelada de la façana de l'ajuntament durant els dos períodes electorals del 2015.

La condemna no és ferma. Segons el seu advocat, que diu que hi presentarà recurs, no impedirà a l'alcaldessa acabar el mandat.

Montse Venturós està valorant desobeir la sentència un cop sigui ferma.

"No acatarem que l'estat espanyol ni un jutjat imposi en un poble qui ha de ser o no ha de ser el seu alcalde."

Condemnen l'alcaldessa de Berga a 6 mesos d'inhabilitació by Moderador Noticies Web on Scribd

 

El cas es va arxivar als jutjats de Berga, però ara fa un any l'Audiència de Barcelona el va reobrir a petició del fiscal, i l'alcaldessa va haver de tornar a comparèixer davant del jutjat penal número 2 de Manresa al maig.

A Montse Venturós la van detenir el 4 de novembre del 2016 per haver-se negat a anar a declarar en relació amb l'estelada que va estar penjada al balcó de l'ajuntament coincidint amb períodes electorals. Venturós havia plantat el jutge en dues ocasions. La bandera la va tenir penjada durant les jornades del 27 de setembre del 2015 (eleccions al Parlament) i del 20 de desembre del 2015 (eleccions al Congrés).

ARXIVAT A:
Procés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut