L'streamer murcià, de 26 anys, és un dels més influents de parla hispana (EFE/Adrián Ruiz Hierro)

TheGrefg tira la tovallola i vendrà l'edifici d'Andorra d'on no pot desallotjar una anciana

En un directe a Twitch, l'streamer ha criticat la decisió judicial i ha confirmat que ha arribat a un acord per vendre el bloc

RedaccióActualitzat

El popular streamer David Cánovas, conegut com TheGrefg, ha arribat a un acord per vendre l'edifici que va comprar a Escaldes-Engordany i que tenia intenció de reformar de dalt a baix.

La decisió l'ha fet pública hores després de saber-se que el Tribunal Superior de Justícia d'Andorra ha paralitzat el seu intent de desnonar l'última llogatera que seguia vivint al bloc.

La dona, que té 80 anys, denuncia que fa quatre hiverns que ha de viure en un bloc glaçat, des que l'empresa de l'streamer va començar els treballs per desmantellar la resta d'habitatges. La sentència també recull que la propietat haurà de tornar a instal·lar les finestres de l'edifici que havia retirat en previsió del desnonament.

En un directe a través de Twitch, Cánovas s'ha mostrat molt crític amb la decisió de la justícia andorrana i ha confirmat que no la recorrerà perquè els advocats li han comunicat que "no val la pena".

"És molt dur veure com alguna cosa que no és veritat afecta els teus projectes, les relacions amb les marques i la imatge pública, i tu no has fet res", ha remarcat en una transmissió en directe davant d'uns 20.000 espectadors. 

"Al final, ella és la pobra iaieta i jo el xaval ric i fill de puta", ha dit, visiblement molest amb la dona, de qui assegura que "és d'una família amb diners i més cases" i viu en aquest edifici "amb un contracte que està al seu cap".

L'streamer volia fer fora tots els llogaters per reformar l'edifici (Google Street View)

En declaracions a Ràdio Nacional d'Andorra, l'advocat de la llogatera, Pere Cristòfol, s'ha mostrat especialment crític contra la Batllia, el tribunal que en primera instància va permetre que el desnonament tirés endavant, i li ha exigit que executi com més aviat millor la sentència del Tribunal Superior.

Tot i això, el lletrat ha expressat els seus dubtes que ho faci amb celeritat "després de com s'ha anat executant fins ara el procediment".


Tres anys de batalla

Fa més de tres anys que l'empresa immobiliària de Cánovas, Grefito SLU, va adquirir el bloc amb la intenció de reformar-lo i posar-lo a lloguer. Per això va aconseguir que marxessin tots els llogaters que hi havia, excepte una dona gran a qui la justícia ha donat finalment la raó.

L'anciana sempre ha sostingut que comptava amb un arrendament vitalici de dos pisos i altres espais de l'edifici que el marit havia pactat amb l'anterior propietat.

Malgrat que Cánovas sempre manté que la dona no viu a l'habitatge, l'advocat assegura que l'utilitza diàriament i hi conserva gran part de les seves possessions. "Ella desitja que tingui les condicions per poder-hi viure", ha conclòs en declaracions a la ràdio pública andorrana.

ARXIVAT A:
JudicialXarxes socials HabitatgeAndorra
Anar al contingut