L'streamer murcià, de 26 anys, és un dels més influents de parla hispana (EFE/Adrián Ruiz Hierro)

La Justícia para els peus a TheGrefg i atura el desnonament d'una anciana a Andorra

El Tribunal Superior de Justícia d'Andorra anul·la la sentència que donava la raó a l'streamer i atura el procés que pretenia fer fora la dona de l'habitatge on viu des de fa uns quaranta anys

RedaccióActualitzat

Notícia actualitzada: TheGrefg tira la tovallola i vendrà l'edifici d'Andorra d'on no pot desallotjar una anciana
 

Revés judicial per al youtuber David Cánovas, conegut com TheGrefg. La justícia andorrana ha desestimat la demanda que va formular la seva empresa, Grefito, contra una dona de 80 anys a qui volia desnonar d'un habitatge d'Escaldes Engordany.

Segons publica El País i recullen diversos mitjans andorrans, la sala civil del Tribunal Superior de Justícia ha anul·lat la sentència que va dictar un jutge l'agost passat donant la raó a l'empresa del jove murcià.

La nova resolució, que paralitza el desnonament i dona la raó a la dona, assenyala un defecte legal de la demanda presentada per Grefito. En concret, diu que el text no aclaria per quin motiu volia que es deixés sense efecte l'arrendament de l'anciana.

Justament aquest error formal era un dels arguments que feia servir la defensa de la dona per oposar-se al desnonament.

Els magistrats, segons publica el mateix diari, assenyalen que en cap moment no es va especificar "quan havia finalitzat el darrer any de contracte" i conclouen que "el desig de desallotjar de l'arrendatari no és suficient" per fer-ho.

La sentència també apunta que la dona s'ha trobat "en una situació d'indefensió" perquè no se li han facilitat les eines necessàries per defensar-se contra la demanda. A més de desestimar la seva petició, el tribunal imposa a Grefito el pagament dels costos processals.


El bloc de pisos, mig desballestat

Fa un mes i mig, l'streamer va defensar-se a través d'un comunicat de les informacions que el vinculaven amb el desnonament de l'anciana del pis on viu des de fa uns quaranta anys. "M'agrada matar senyores grans, de fet m'agrada menjar-me-les", va dir David Cánovas en un to pretesament irònic.

Segons va avançar el digital Altaveu, aquest és el quart hivern que la dona ha de viure en un habitatge "mig desballestat" i que s'ha convertit en un congelador des que es van començar a desmuntar la resta d'habitatges del bloc, que havien quedat buits, i es van treure tots els finestrals.

El mateix mitjà andorrà explica que l'edifici en qüestió el va comprar l'estiu del 2020 la societat Grefito SLU amb la intenció de reformar-lo de dalt a baix, però la dona va negar-se a marxar-ne, escudant-se amb l'arrendament vitalici de dos pisos i dues places d'aparcament que diu que el seu marit havia pactat verbalment amb l'anterior propietat.

Cap a finals d'aquell any haurien començat els problemes, fins i tot arribant-se a glaçar les canonades de l'edifici per culpa del desballestament de la resta d'habitatges i els corrents d'aire fred provocades per la retirada de les finestres. 

En el comunicat publicat a X, TheGrefg acusava la dona d'estar cometent una "ocupació abusiva" amb "pretensions totalment fora de lloc", i afirmava que ella i la seva família havien portat el cas als mitjans de comunicació "per intentar fer el màxim de mal a la meva figura pública".

 

ARXIVAT A:
JudicialHabitatgeAndorra
Anar al contingut