Temporal de nord amb vent a tot el país

El temporal de vent s'enforteix amb ventades huracanades. El vent bufarà fort a zones a les zones pocs habituals com el el Prepirineu i el nord de la Depressió Central. Nevarà amb abundància al vessant nord del Pirineu i hi haurà torb a cotes altes. Ambient d'hivern.

Alberto AlcántaraActualitzat

Catalunya es troba sota una clara situació de nord de manual, per l'acció d'un petit centre de baixes pressions sobre el golf de Gènova i l'anticicló ubicat a l'atlàntic. El Servei Meteorològic de Catalunya mantindrà avisos per vent, neu i estat de la mar.

Ventades huracanades

A primera hora, el mestral i la tramuntana abastaran gairebé tot el país, amb intensitat molt forta a l'Empordà i a l'entorn del Pirineu i Prepirineu, amb cops de més de 100 km/h. A mesura que avanci el dia, la ventada es mantindrà o reforçarà a l'extrem nord. El mestral bufarà entre moderat i fort, mentre que la situació s'encalmarà una mica al centre de Catalunya. La ventada complicarà força l'estat de la mar. El temporal també es deixarà sentir a les Balears, sobretot a Menorca, on es preveuen onades de fins a 9 metres.

Sol o neu

La ventada escombrarà els núvols de casa nostra, i al mateix temps en generarà alguns de nous, de tipus alt, a partir de la tarda. Els únics núvols que hi haurà se situaran al Pirineu per efecte del vent de nord. Nevarà amb abundància al vessant nord del Pirineu a qualsevol cota i arribarà neu ventada al vessant sud. Hi haurà torb al Pirineu, vent turbulent que aixeca la neu i redueix la visibilitat. El temporal de vent al Pirineu i els núvols de vent minvaran una mica a partir de la tarda.

Davallada tèrmica

L'entrada d'aire fred s'amplificarà amb la ventada. Les temperatures davallaran per l'entrada d'aire fred, mentre que el vent accentuarà la sensació de fredor a tot el país. Malgrat el sol, la sensació d'hivern serà molt notable.

I dimecres...

La calma tornarà, amb un vent que anirà de baixa i unes temperatures diürnes amb tendència a recuperar-se.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut