La torre Garisenda és al costat de la torre Asinelli, que té gairebé el doble d'alçada (Flikr)
Itàlia

Tanquen els accessos a la torre inclinada de Garisenda, a Bolonya, per por que caigui

L'Ajuntament fa mesos que monitoritza la situació de la torre, que té la base molt degradada, i diu que la situació "és crítica"

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

L'Ajuntament de Bolonya ha tancat els accessos a la torre medieval de Garisenda, del segle XII, un dels reclams turístics de la ciutat. El motiu: la por que l'estructura, que cada cop està més inclinada, s'acabi ensorrant.

A més de prohibir-hi les visites, també s'ha barrat l'accés als voltants de l'edifici i a la plaça Porta Ravegnana, per evitar que la runa que pugui caure arribi als vianants. El consistori fa temps que monitoritza els canvis en la inclinació de la torre, que fa 47 metres d'altura i està torçada en un angle d'uns 4 graus, i considera que la situació "és crítica". Les inspeccions han revelat que els materials de la base estan molt deteriorats.

L'estructura s'aixeca al costat de la torre Asinelli, que té el doble d'alçada i també s'inclina, però no d'una manera tan dramàtica com la seva germana petita.

Les dues edificacions es van construir entre el 1109 i el 1119. La torre Garisenda, de la qual ja es va reduir l'alçada al segle XIV, quan començava a inclinar-se, surt al poema "Divina Comèdia" de Dant.

El consistori, que diu que la situació "és crítica", fa mesos de monitoritza la torre (Creative Commons)

El consistori ha traçat un pla per restaurar l'edifici que durarà "uns quants anys", però primer n'està assegurant el perímetre. A més de tancar la zona al pas, s'estan instal·lant xarxes metàl·liques al voltant de la torre per si cauen pedres a terra. També s'ha desviat el trànsit i el transport públic de la zona.

La construcció d'aquesta barrera de protecció acabarà a principis de l'any vinent i costarà uns 4,3 milions d'euros. L'Ajuntament ha iniciat una campanya de finançament col·lectiva per ajudar a pagar les obres de restauració d'un dels símbols de la ciutat.
 

 

 

ARXIVAT A:
ItàliaArquitectura
Anar al contingut