La T-metropolitana funcionarà amb el mateix sistema que la T-mobilitat
La T-metropolitana funcionarà amb el mateix sistema que la T-mobilitat (AMB)

T-metropolitana: el títol de transport que substitueix la targeta rosa i el passi d'acompanyant

L'AMB començarà a fer el canvi per les noves targetes, que seran de plàstic vermell i funcionaran amb contactless, a partir de la setmana que ve

RedaccióActualitzat

La targeta rosa gratuïta, el passi d'acompanyant i la targeta rosa reduïda seran substituïts per un nou títol de transport, la T-metropolitana. L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ho farà de manera progressiva a partir de la setmana que ve.

Es començarà per les dues primeres, la rosa gratuïta i el passi d'acompanyant. I, un cop es pugui carregar la T-4 a estancs, quioscos i establiments de travesses i loteries; se substituirà també la targeta rosa reduïda.
 

Com funcionarà la nova T-metropolitana?

La T-metropolitana funcionarà amb el mateix sistema que la T-mobilitat, el contactless. És a dir, per validar el bitllet caldrà acostar la targeta a la pantalla dels lectors de targeta sense contacte que hi ha en estacions i transports.

La nova targeta serà també de plàstic, de color vermell; un suport físic que tindrà un preu de 4,50 euros.

No caldrà renovar-la cada any, perquè es renovaran de manera automàtica, i es podrà desactivar en cas de pèrdua o robatori, de manera que, en el cas de la T-metropolitana targeta rosa reduïda, es conservaran els viatges restants.

Els usuaris de la nova T-metropolitana podran moure's en transport públic pels 36 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona.
 

Quan es farà el canvi?

En els pròxims mesos, els usuaris que ja feien servir algun dels títols socials de l'AMB --targeta rosa gratuïta, targeta rosa reduïda o passi d'acompanyant-- rebran automàticament la T-metropolitana a casa.

La nova targeta durà incorporat el mateix títol social que els usuaris tenien concedit i podran fer-la servir des del primer moment, perquè ja estarà activada.

En cas que un mateix usuari tingui targeta rosa i passi d'acompanyant, rebrà dues targetes T-metropolitana, una per a cada títol que tingui concedit.

A l'exterior de la T-metropolitana es podrà identificar el títol social que conté la targeta, perquè tindrà escrit el nom del títol que té concedit a l'anvers.

Durant un temps conviuran els sistemes nou i antic perquè el desplegament serà progressiu. Mentre els usuaris actuals no rebin la nova targeta, podran utilitzar el títol de sempre amb tranquil·litat.

Per demanar un dels títols socials de l'AMB, s'hauran de recollir els impresos de sol·licitud
La nova targeta serà també de plàstic, de color vermell (AMB)

Com es pot demanar, si no la tinc?

Per demanar un dels títols socials de l'AMB, s'hauran de recollir els impresos de sol·licitud en qualsevol dels 36 ajuntaments metropolitans o descarregar-los del web tmetropolitana.amb.cat.

Un cop emplenats, caldrà enviar-los per correu postal o mitjançant un formulari web.
 

Quins són els tres títols socials metropolitans?

  1. T-metropolitana targeta rosa gratuïta: Títol personal i intransferible amb el qual la gent gran i les persones amb discapacitat que disposin de pocs recursos econòmics poden viatjar de manera il·limitada dins l'àmbit de l'àrea metropolitana de Barcelona.

    Aquesta targeta té un cost de gestió. El cost de la targeta física és de 4,50 euros més una taxa anual de 5,90 euros.
     
  2. T-metropolitana passi d'acompanyant: Títol personal i intransferible que permet a les persones amb discapacitat que ho requereixin viatjar amb un acompanyant dins l'àmbit de l'àrea metropolitana de Barcelona, sense que l'acompanyant hagi de pagar el viatge.

    El cost de la targeta física és de 4,50 euros més una taxa anual de 5,90 euros.
     
  3. T-metropolitana targeta rosa reduïda: Títol personal i intransferible amb el qual la gent gran i les persones amb discapacitat que disposin de pocs recursos econòmics poden viatjar amb preu reduït dins l'àmbit de l'àrea metropolitana de Barcelona. Per poder fer servir aquesta targeta caldrà carregar-la amb la T-4 de 10 viatges.

    Aquest títol social no té cap taxa anual. Només caldrà pagar el cost de la targeta física, 4,50 euros.
     

Què passa amb la T-4 de 10 viatges?

El títol de 10 viatges T-4 es podrà carregar presencialment a les màquines de les estacions del metro i, quan estiguin disponibles, als canals externs habituals, com són els estancs, quioscos i establiments de travesses i loteries.

Digitalment, i quan estiguin disponibles, es podrà carregar també amb les aplicacions de telèfon mòbil (Android i iOS), TMB App i AMB Mobilitat.

ARXIVAT A:
Transport públic
Anar al contingut