Madrid

Sànchez i Forn defensaran dimarts al Suprem les seves peticions de llibertat

La sala de recursos de l'alt tribunal els autoritza a assistir a les vistes, com ja va fer amb Junqueras 

RedaccióActualitzat

Jordi Sànchez i Joaquim Forn podran sortir de la presó dimarts que ve per defensar els seus recursos contra la decisió del jutge del Suprem Pablo Llarena de negar-los la llibertat provisional.

Les dues vistes es faran, per separat, a la sala d'apel·lacions del Tribunal Suprem.

 

Forn, conseller d'Interior l'1 d'octubre, està citat a les 10 del matí. A la vista s'analitzarà el recurs presentat per la seva defensa contra la interlocutòria del 2 de febrer en què Llarena va negar-li la llibertat provisional perquè considerava que hi continuava havent risc de reiteració delictiva.

Jordi Sànchez, expresident de l'ANC i diputat electe, està citat al Suprem a dos quarts d'11. A la vista s'estudiarà el recurs contra la interlocutòria de Llarena del 6 de febrer en què va rebutjar la petició de llibertat provisional perquè va considerar, també, que hi havia "risc de reiteració delictiva".

 

La vista a la qual assistirà Jordi Sànchez, per tant, no és contra la interlocutòria de la setmana passada en què Llarena va negar-li el permís per participar en el ple d'investidura previst per aquest dilluns passat. El recurs de Sànchez contra aquesta decisió encara està en tramitació.

Justament aquest dimecres JxCat va decidir, en una reunió dels seus diputats a Brussel·les liderada per Carles Puigdemont, mantenir Jordi Sànchez com a candidat a la investidura.

 

El grup parlamentari va tancar la porta a la repetició d'eleccions perquè considera que hi ha marc legal i prou temps per fer Jordi Sànchez president de la Generalitat.

Abans que a Forn i Sànchez, el jutge Pablo Llarena ja havia donat a Oriol Junqueras la possibilitat de defensar personalment el seu recurs d'apel·lació davant del Suprem.

 

 

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàIndependènciaJxCat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut