Madrid

Solbes defensa al Congrés els pressupostos del 2007

El Congrés dels Diputats debat avui el projecte de llei dels pressupostos del 2007. Pedro Solbes, ministre d'Economia, és l'encarregat de defensar aquests números, que està previst que s'aprovin amb 178 vots a favor i 174 en contra. Ahir al vespre no estava clar que el govern aconseguís el suport necessari, però un acord, aquesta nit, entre PSOE i PNB ha fet que els bascos retirin la seva esmena a la totalitat i garateixin set vots. En canvi, mantenen les seves esmenes a la totalitat el Partit Popular, Eusko Alkartasuna, CiU i ERC. Les dues formacions catalanes argumenten que els pressupostos no destinen a Catalunya el que preveu el nou Estatut.

Actualitzat

El d'avui pot ser el debat més ajustat que afronti el govern de José Luis Rodríguez Zapatero per tirar endavant les grans xifres de l'Estat. I el vicepresident econòmic és l'encarregat de defensar aquests números.

Pedro Solbes ha obert la sessió al Congrés destacant l'elevat ritme de creixement de l'economia espanyola, que, segons els càlculs del seu ministeri, en el tercer trimestre de l'any es mantindrà o, fins i tot, millorarà el 3,7% del període anterior; un creixement que està ajudant a corregir els dos principals desequilibris, la inflació i el dèficit exterior. Solbes ha reconegut que aquestes dues variables són les que continuen preocupant el govern, perquè poden generar incertesa.

Però perquè el ritme d'expansió es mantingui, el vicepresident econòmic creu que cal una major liberalització i obertura exterior, així com esforços addicionals en matèria laboral.

El ministre ha defensat que els pressupostos del 2007 són prudents, coherents i els primers que s'elaboren preveient un superàvit dels comptes públics.

Els comptes de Solbes hauran de superar les esmenes a la totalitat de PP, ERC, CiU i EA. La decisió del grup nacionalista basc de retirar la seva esmena permetrà que els pressupostos continuïn el seu tràmit parlamentari.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut