Sis detinguts per assaltar plantacions de marihuana fent-se passar per policies
Els detinguts utilitzaven armes curtes i llargues i roba que feien veure que era de la policia (Mossos d'Esquadra)

Sis detinguts per assaltar cultius de marihuana fent-se passar per policies a Reus i Perafort

Els detinguts, amb nombrosos antecedents relacionats amb les drogues, anaven vestits amb armilles i roba tàctica policial i mostraven armes llargues i curtes

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut aquest dimarts sis homes d'entre 20 i 40 anys acusats d'assaltar plantacions de marihuana fent-se passar per agents, utilitzant armes de foc curtes i llargues i indumentària policial.

Les detencions s'han fet després de diverses entrades i registres a Reus, Riudoms, Pratdip i Botarell, en el marc d'una investigació que va començar la segona meitat del 2023.

El primer fet investigat va tenir lloc el 17 de juny de l'any passat a Tarragona, quan els integrants de l'organització van cometre un intent d'assalt.

Encara que no ho van aconseguir, en aquell moment va quedar demostrat que posseïen armes de foc i disposaven de capacitat per fer-se passar per policies.

Mesos més tard, la mateixa organització va perpetrar un assalt violent en què van agredir el masover d'una finca de Reus on pensaven que hi havia una plantació de marihuana.

Només tres dies després, alguns membres de l'organització van protagonitzar un robatori amb violència a una treballadora d'un establiment a qui, també fent-se passar per policies, li van robar un vehicle que va acabar cremat al cap d'unes hores.

L'últim cop violent comès per l'organització va ser al novembre a Perafort, al Tarragonès, on l'organització va utilitzar el mateix modus operandi: assalts a càrrec d'un nombrós grup de persones, totes vestides amb armilles i roba tàctica policial, i amb ostentació tant d'armes llargues com curtes.


200 agents per detenir-los

El dispositiu desplegat pels Mossos i la Policia Nacional va comptar amb 200 efectius entre investigadors, agents d'ordre públic o unitats especialitzades, com la canina o la de drons.

Els agents van dur a terme sis entrades i indagacions, tres a Reus i una a Riudoms, Pratdip i Botarell, i van fer una de les detencions al Vendrell.

En el transcurs de les entrades, els investigadors van localitzar i van intervenir 4 quilograms d'haixix, 250 plantes de marihuana, 5 quilograms de cabdells llestos per distribuir, 22 grams de cocaïna i 10.450 euros en efectiu.

Relacionat amb el material usat en els assalts, van localitzar dues pistoles elèctriques, una defensa extensible, munició de diferents calibres, manilles, armilles antibales, dos matxets i roba utilitzada per cometre els narcoassalts.

A més dels detinguts membres de l'organització, que tenien un ampli historial de delictes relacionats amb les drogues, en una de les entrades a Reus els policies van localitzar i arrestar un home de 37 anys per una ordre europea de detenció emesa per Bèlgica, també per delictes contra la salut pública.

Els detinguts van passar dijous a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona. La investigació continua oberta i no es descarten altres detencions relacionades amb l'organització criminal.

ARXIVAT A:
PolicialDroguesMossos d'Esquadra
Anar al contingut