Simulacre d'emergència al mòbil: Trànsit recomana calma i evitar frenades brusques

Tots els conductors que circulin aquest dimecres a la tarda per Tarragona, on es farà la prova del nou sistema d'avís per SMS, rebran també l'alerta sonora als seus telèfons

Actualitzat

Actualització de la notícia: Bona resposta ciutadana en el primer simulacre d'emergència química amb avisos al mòbil

 

El primer simulacre a Catalunya del nou sistema d'avís per SMS es farà a Tarragona el dia 2 de novembre. El rebran unes 65.000 persones: això vol dir totes les persones, amb un telèfon mòbil, que es trobin en el radi de l'afectació del simulacre, el que inclou els conductors que en aquell moment circulin per aquest radi.

El soroll que farà el telèfon serà així:


El Servei Català de Trànsit (SCT) vol evitar que la sorpresa de l'alarma del simulacre pugui causar moments d'incertesa, o pugui distreure els conductors i que fins i tot pugui ser causa d'accident. Per això, avisen els conductors que, encara que estiguin de pas, si en el moment del simulacre es troben en aquest radi també rebran l'alerta al seu mòbil.


Perquè els conductors ho tinguin en compte si han de viatjar per la zona de Tarragona dimecres a quarts de set de la tarda, Trànsit recorda que es tracta de la prova del sistema d'alertes que simularà l'activació del pla Plaseqcat.

Recomana mantenir la calma, no fer maniobres ni frenades brusques o canvis de carril sobtats.

 

ARXIVAT A:
TrànsitMobilitatSeguretat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut