L'expresident de CatalunyaCaixa Narcís Serra, acompanyat pels seus advocats, a l'entrada de l'Audiència de Barcelona, mentre que l�…
L'expresident de CatalunyaCaixa Narcís Serra, acompanyat pels seus advocats, a l'entrada de l'Audiència de Barcelona, mentre que l'exdirector general de l'entitat Adolf Todó puja per l'escalinata. 4 d'octubre del 2018. (Horitzontal)

Serra, a l'entrada de l'Audiència de Barcelona: "No em penedeixo perquè el que vaig fer és el que havia de fer"

ACN Barcelona.-El judici a l'expresident de CatalunyaCaixa Narcís Serra, l'exdirector de l'entitat Adolf Todó i 39 exdirectius més per les retribucions presumptament desproporcionades ha arrencat aquest dijous al matí a l'Audiència Nacional. "No em penedeixo perquè el que vaig fer és el que havia de fer", ha afirmat Serra a l'entrada al judici. L'expresident de l'entitat, ara propietat del BBVA, està acusat de dos delictes d'administració deslleial i la fiscalia demana quatre anys de presó per a Serra i 16 acusats més. Als altres 24 acusats, als quals només atribueix un dels dos delictes, els demana dos anys de presó. Serra i Todó han arribat a l'Audiència de Barcelona a tres quarts de deu acompanyats del seu advocat Pau Molins.

El judici està previst que duri 28 sessions, fins el 30 de novembre, i aquest dijous estan previstes les qüestions prèvies. No serà fins el dijous 11 d'octubre quan comencin a declarar els acusats, de quatre en quatre, començant per Serra i Todó. Després serà el torn d'una trentena de testimonis, més tard declararan sis pèrits, i després ja vindran les conclusions i informes finals.La fiscalia reclama que els acusats paguin al FROB 2.568.000 euros més interessos en concepte de responsabilitat civil. La CUP, la Confederació Intersindical de Caixes i el FROB també els acusen de delicte societari, i arriben a demanar fins a sis anys de presó.En el seu escrit, la fiscalia acusa els exdirectius de l'entitat d'haver practicat una "irresponsable política de retribucions". A més, argumenta que, tot i la "difícil situació econòmica global", "en particular del sistema financer i especialment en aquesta caixa", els sous dels exdirectius Adolf Todó i Jaume Massana, "no van deixar de pujar durant els anys 2009, 2010 i 2011".

Anar al contingut