Sala de vacunació amb un noi rebent la dosi
Cada dosi de vacuna ha fet estalviar vora 20 euros a la sanitat (ACN/Gemma Tubert)

Sanitat aprova la tercera dosi per a tota la població de més de 18 anys

La Comissió de Salut Pública ja havia obert la vacunació als majors de 40 anys, i ara l'amplia per a tota la població adulta

RedaccióActualitzat

La Comissió de Salut Pública ha aprovat aquest dijous incorporar un nou grup d'edat a l'estratègia de la dosi de reforç de la vacunació, en un moment de gran augment de contagis per la variant òmicron del coronavirus.

D'entre les possibilitats que hi havia damunt la taula, Sanitat ha decidit administrar la dosi de record als majors de 18 anys. I així ho ha anunciat la ministra Carolina Darias, en una roda de premsa en què també ha informat del límit que s'ha posat als preus dels tests d'antígens, que serà de menys de 3 euros.

La nova franja, doncs, englobarà les persones d'entre 18 i 39 anys, perquè a mitjans de desembre ja es va aprovar la dosi de reforç de la vacuna per a les persones de més de 40 anys.

Ara, falta que el Departament de Salut anunciï quan obrirà les cites prèvies i si ho farà per a tots els adults o bé establirà franges començant pels més grans.

A mitjans de desembre es va obrir per a les persones més grans de 50 anys i, des del 29 de desembre, les persones d'entre 40 i 49 anys que tenen la pauta completa poden demanar hora per rebre la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19.


Escurçar les terceres dosis

L'altra decisió que s'ha pres és la reducció de sis a cinc mesos de l'interval entre l'administració de la segona i la tercera dosi.

Aquest mateix dimecres, el Departament de Salut de la Generalitat va explicar que havia demanat a l'Estat aquesta reducció, d'acord amb recomanacions internacionals com les dels Estats Units.

 

ARXIVAT A:
Covid-19VacunesSalutCoronavirus
Anar al contingut