Administració d'una vacuna, aquest 27 de desembre (ACN/Gemma Sánchez)

Les persones de 40 a 49 anys ja poden demanar hora per a la tercera dosi de la vacuna

Per fer-ho han d'haver passat almenys sis mesos des que es va rebre la segona dosi de Pfizer o Moderna

Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Les persones d'entre 40 i 49 anys que tenen la pauta completa ja poden demanar hora per rebre la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19, també anomenada de reforç o de record.

Ho acaba d'anunciar la secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, durant l'última roda de premsa d'aquest any de seguiment de la situació epidemiològica a Catalunya.

Quan passaven uns minuts de les 12 del migdia, ha anunciat:

"Obrim el grup de 40 a 49 anys a partir de les 12 d'avui, per tant ja poden vacunar-se."

"Tenim moltes cites disponibles, 203.000", havia explicat, just abans, Cabezas; i també que "tenim cites per [vacunacions] infantils".

Fins ara, les persones més joves que es podien vacunar amb la dosi de reforç -a banda de determinats col·lectius i de les persones vacunades amb Janssen- eren les d'entre 50 i 54 anys, per a les quals la cita web vacunaciocovid per demanar cita prèvia es va obrir dimecres passat, 22 de desembre, just l'endemà d'obrir-la per a la franja d'entre 55 i 59 anys.

A Espanya, la tercera dosi per a persones d'entre 40 i 59 anys va aprovar-se el 16 de desembre. A Catalunya Salut va anunciar que aniria obrint la cita prèvia de manera esglaonada, per franges de cinc anys, tot i que al final ha accelerat el procés.

Per rebre la tercera dosi, és imprescindible demanar hora. A més, han d'haver passat sis mesos a partir de l'última dosi si s'està vacunat amb Pfizer o Moderna, o tres mesos si s'està vacunat amb AstraZeneca.

Les persones vacunades amb AstraZeneca, de tota manera, ja podien demanar cita des de dilluns de la setmana passada, 20 de desembre, amb independència de la seva edat.

 

ARXIVAT A:
Vacunes Coronavirus Covid-19
Anar al contingut