Sanitat aprova la tercera dosi per a majors de 40 anys, que s'aplicarà progressivament

També s'aprova administrar-la als menors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca i cada comunitat haurà de decidir com ho fa

RedaccióActualitzat

La Comissió de Salut Pública ha decidit ampliar la tercera dosi de la vacuna contra la covid als majors de 40 anys. Fins ara s'administrava a les persones més grans de 60 anys i sanitaris. La decisió s'ha pres l'endemà que Consell Interterritorial de Salut fes una proposta en aquesta línia.

Les dosis de record es posaran a aquests nous grups començant pels més grans, els de 59, i s'anirà baixant fins a arribar als de 40 de forma progressiva.

Aquest reforç s'aplicarà a partir dels sis mesos de l'última dosi de vacuna amb ARNm. És a dir, les vacunes de Pfizer o Moderna.

Pel que fa als vacunats amb AstraZeneca, la tercera dosi s'administrarà als menors de 60, a partir dels tres mesos des de l'última punxada.

Ara seran les comunitats autònomes les que defineixin com ho fan.

Així mateix, la Comissió de Salut Pública també insisteix en la vacunació a les persones majors de 12 anys que encara no hagin rebut cap dosi, i als majors de 60 que encara no s'han posat la tercera.

També es recorda que tots aquells que van rebre una dosi de la vacuna de Janssen, també cal que rebin una dosi de reforç.

Tot això, el mateix dia que el Comitè Científic Assessor de la Covid del govern està ultimant un informe en què recomana accelerar la vacunació. També proposen minimitzar tant com es pugui les interaccions socials i augmentar el teletreball.

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut