Compareixença de Sánchez al Senat, on ha tingut un cara a cara amb Feijóo (Efe/Kiko Huesca)

Sánchez insisteix en l'habitatge i ara anuncia 20.000 pisos nous en terrenys de Defensa

És el tercer anunci sobre habitatge en pocs dies i el PP en fa broma i ho qualifica de "miracle dels pans i dels pisos"

Redacció/AgènciesActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat en una compareixença al Senat 20.000 nous habitatges públics de lloguer en terrenys que ara són propietat del Ministeri de Defensa.

Es tracta d'una altra promesa en plena precampanya electoral de les municipals, la tercera de Sánchez relacionada amb l'habitatge en pocs dies

L'anunci d'aquest dimarts s'afegeix a la intenció del govern espanyol de mobilitzar pisos de la Sareb i de crear una línia de crèdit ICO per finançar habitatges de lloguer assequible.

Segons ha anunciat al Senat, amb totes aquestes mesures el govern espanyol espera habilitar 113.000 immobles en els pròxims anys. 

Fonts del govern espanyol han admès que de moment no es pot concretar a quines comunitats seran aquests nous habitatges en terrenys de Defensa. 

Pel que fa als anuncis anteriors, els números s'han acabat matisant un cop desgranat el titular. Sobre els pisos de la Sareb, no està clar encara quins habitatges concrets entraran al pla, i la principal incògnita és qui assumirà les despeses que comporti posar-los al mercat dels pisos socials, i també qui i com els gestionarà.

La vicepresidenta Nadia Calviño ha admès que 9.000 habitatges ja estan disponibles per a la venda, que n'hi ha 14.000 pendents de reformar, 14.000 més que ja estan ocupats, i que la resta de pisos --15.000-- ni tan sols existeixen, sinó que es posarà sòl a disposició d'ajuntaments i comunitats autònomes perquè els construeixin. D'aquests, només 200 serien a Catalunya.


Xoc entre Sánchez i Feijóo, que ho qualifica de "miracle dels pans i dels pisos"

Després de l'anunci del tercer paquet d'habitatges, Pedro Sánchez ha passat a atacar el PP assenyalant que durant les dues últimes legislatures amb el govern "neoliberal" de Mariano Rajoy amb prou feines es van projectar 1.600 habitatges.

La seva intenció, ha dit, és incrementar més del 50% el nombre d'habitatges de titularitat pública per deixar enrere el percentatge "vergonyós" de menys d'un 3% actual i per tal d'arribar al 9% d'habitatge públic.

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha rebatut la crítica ironitzant sobre les xifres del govern espanyol. "Avui 20.000 més. Això sembla el miracle dels pans i dels pisos", ha dit en la resposta a la compareixença del president espanyol aquest dimarts a la tarda al Senat

Feijóo ha replicat a Sánchez després de la compareixença al Senat (EFE/Kiko Huesca)

.El líder de l'oposició ha demanat "una mica de respecte a la intel·ligència dels espanyols" després d'aquest anunci:

"De què presumeix vostè? Si no fa habitatges ni els farà. Si són competència de les comunitats autònomes, si el sòl públic és competència dels ajuntaments."

El 2021 el govern Sánchez ja va anunciar un pla d'habitatge de lloguer assequible amb 100.000 pisos, un objectiu que, de moment, es manté.

ARXIVAT A:
HabitatgePedro SánchezAlberto Núñez Feijóo
Anar al contingut