Sánchez anuncia que 50.000 pisos de la Sareb seran per a lloguer assequible

La mesura, anunciada a València, s'aprovarà al pròxim Consell de Ministres d'aquest dimarts

RedaccióActualitzat

El Consell de Ministres aprovarà dimarts que ve la mobilització de 50.000 habitatges de la Sareb destinats al "lloguer a preu assequible dels joves i famílies", segons ha anunciat el president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. Ho ha dit en un acte de campanya del partit, el tancament de la Convenció Municipal del PSOE a València.

Des de La Moncloa, han precisat que oferiran a ajuntaments i comunitats 21.000 habitatges i impulsaran el lloguer social de 14.000 pisos de la Sareb que ja estan habitats. També promouran la construcció de fins a 15.000 habitatges públics en terrenys disponibles de la Sareb. La Generalitat ja havia demanat la cessió de pisos de la Sareb per reduir el dèficit d'habitatge públic.

La Sareb (Societat de gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària), que també es coneixia com a "banc dolent", es va crear el 2012 per gestionar i vendre els actius problemàtics dels bancs que van rebre ajudes públiques.

En aquest acte a València, Sánchez també ha parlat de l'acord tancat aquesta setmana per aprovar la primera llei estatal de l'habitatge.

Falta habitatge públic

El president del govern espanyol s'ha referit a l'accés a l'habitatge com un problema greu que endarrereix l'edat d'emancipació a Espanya, molt per sobre de la mitjana europea. També ha assenyalat que "el 70% de les desigualtats" venen generades per la dificultat d'accedir a un habitatge digne.

L'habitatge públic a Espanya representa un 3% del total, enfront del 9% de la mitjana de la Unió Europea. En els països més desenvolupats, el percentatge arriba al 20%, l'objectiu que ha anunciat Pedro Sánchez. A més, ha afegit que augmentar el percentatge d'habitatge públic hauria de frenar l'augment de preus al mercat immobiliari, segons el president del govern espanyol.

Sánchez també ha assenyalat que Espanya és el quart país de la UE que fa més sobreesforç financer per pagar el lloguer. Segons les dades que ha donat, entre el 2014 i el 2021 el preu mitjà del metre quadrat ha augmentat un 11% de mitjana quan es tracta d'habitatge de propietat i un 45% per al lloguer.

També ha denunciat que Espanya és el tercer país de la UE amb més cases buides.

 

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut