Pedro Sánchez i Stefan Löfven, president dels socialistes europeus
Sánchez ha parlat en el Congrés del Partit Socialista Europeu a Màlaga (EFE/ Jorge Zapata)

Sánchez demana "seny i mesura" al PP i que accepti la legitimitat del futur govern

En el Congrés del Partit Socialista Europeu celebrat a Màlaga, ha lluït la majoria absoluta que ja té sota el braç per a la investidura

RedaccióActualitzat

L'endemà de garantir-se la investidura per majoria absoluta, Pedro Sánchez ha reivindicat la legitimitat del govern que preveu formar "aviat". Després de vuit nits de protestes a la seu de Ferraz contra l'amnistia, ha reclamat al PP "seny i mesura" per "plantar cara a la ultradreta més reaccionària" i "més nostàlgica de la cruel dictadura franquista".

En un discurs al Congrés del Partit Socialista Europeu celebrat a Màlaga, el líder del PSOE ha acusat els populars de ser-ne còmplices. "El que han de fer és acceptar els resultats de les urnes i la legitimitat del govern que formarem aviat a Espanya, que tinguin l'empenta necessària per dir no a l'abraçada de l'os de la ultradreta i abandonin la via reaccionària per la qual avui avancen cap a l'abisme", ha afirmat.

Sánchez ha lluït els 179 vots que espera sumar la setmana que ve i que, un cop tancat els acords amb el PNB i Coalició Canària, aïllen el PP i Vox a la banda del no, que suma 171 escons.

Congrés del Partit Socialista Europeu a Màlaga, pantalla de prompter amb el text del discurs de Sánchez
Sánchez ha presumit en el discurs dels vots que preveu sumar en la investidura (Reuters/Jon Nazca)

"El PP només s'entén i només pot acordar amb Vox. Però nosaltres som la força que pot acordar amb totes les forces polítiques menys amb una, que és Vox", ha afirmat Sánchez, i ha subratllat que tots els diputats i diputades que previsiblement li donaran el seu vot "són legítims representants de la voluntat popular".

"Amb aquesta força i legitimitat", ha insistit, "governarem per a tots els espanyols quatre anys més amb avenços socials, convivència i estabilitat institucional".

El ple d'investidura encara no té data, però previsiblement se celebrarà dimecres i dijous de la setmana que ve.

"Espanya no es rendeix", el lema del PP

Mentrestant, el Partit Popular ha fet públic el text que es llegirà en les manifestacions contra l'amnistia convocades aquest diumenge a les capitals de província espanyoles, titulat "Manifest en defensa de la igualtat de tots els espanyols". 

Acusen Pedro Sánchez de voler "perpetuar-se al poder", "després de perdre les eleccions", i de posar-se "al capdavant del moviment independentista que busca derrotar l'Estat, trencar la igualtat entre els espanyols, emmordassant jutges i fiscals i humiliant el nostre país".

El manifest fa a una crida a una "batalla contra la impunitat" que diu que faran "a les institucions, als parlaments, als tribunals de justícia, a la Unió Europea i als carrers". "De manera pacífica, cívica i legítima", afegeixen en un text que tanquen amb el lema "Espanya no es rendeix".

ARXIVAT A:
InvestiduraPSOEPedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut