Pedro Sánchez, en pla curt, de perfil, parla des de la tribuna del Congrés dels Diputats
Sánchez compareix aquest dimecres al Congrés (Europa Press/Eduardo Parra)

Sánchez defensa la seva dona, Begoña Gómez: "És honesta, i el meu govern, un govern net"

El president espanyol ha carregat al Congrés contra les denúncies falses, diu, de la dreta i l'extrema dreta, mentre Feijóo l'acusa de voler amagar el cas

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha defensat la seva parella, Begoña Gómez, davant del ple del Congrés. "La meva dona és una persona honesta, seriosa i responsable. I el meu govern és un govern net", ha dit el president espanyol sobre les acusacions de corrupció contra ella, que està convençut que quedaran arxivades per la justícia.

"L'únic que hi ha és fang. Són difamacions, acusacions vetllades. No cauré en l''i tu més'. No compararé persones innocents amb les quals sí que han fet pràctiques corruptes", ha afirmat, alhora que ha dit que, si demanen que compareguin al Senat a la comissió sobre el cas Koldo, estaran "encantats de comparèixer".

Sánchez, que ha comparegut al Congrés per primera vegada --a petició seva i del PP-- després dels cinc dies de reflexió per decidir si volia continuar al càrrec, ha afegit que el PP i Vox han intentat aconseguir la seva inhabilitació durant deu anys per compensar "per la porta del darrere" el que, diu, no van ser capaços de fer a les urnes.

Explicacions que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, no considera suficients: "Com més temps passi sense donar informació per la corrupció que l'aguaita, més evident és que vol amagar-la", ha afirmat.

Feijóo  líder del PP, assenyala amb el dit, des de la tribuna del Congrés
Feijóo ha intervingut al ple en nom del PP (Eduardo Parra/Europa Press)

 

"Per damunt de les ideologies, hi ha l'educació i el patriotisme"

Feijóo també s'ha referit a la crisi diplomàtica amb l'Argentina, arran de les declaracions del president Javier Milei sobre Gómez, i ha demanat el cessament del ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, "per haver posat els interessos d'Espanya al servei del PSOE".

A més, el líder popular ha acusat Sánchez de "sobreactuar" i crear "un conflicte diplomàtic" per desviar l'atenció sobre els problemes judicials de la seva parella.

També hi ha dit la seva Santiago Abascal. El líder de Vox ha afirmat: "Expulsarà l'ambaixador de l'Argentina? Trencarà relacions? O declararà la guerra a l'Argentina? On s'aturarà, quin és el límit?"

Sánchez s'hi ha referit després d'escoltar les intervencions de tots els grups, per defensar la resposta del seu govern a "l'atac del president Milei": "Per damunt de les ideologies, hi ha l'educació i el patriotisme."

Això, en la mateixa sessió que el president espanyol ha començat amb un anunci: Espanya reconeixerà l'estat palestí el 28 de maig, dimarts que ve, juntament amb Noruega i Irlanda.

El portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, ha aprofitat la seva intervenció per retreure al PSOE haver "trigat deu anys a fer-ho" i no retirar l'ambaixador espanyol a Israel, com sí que ha fet amb l'ambaixadora a l'Argentina.

En el seu torn, la portaveu de Junts, Miriam Nogueras, ha retret al president espanyol que hagi "comprat les tesis de Junts per Catalunya i l'existència del lawfare", però alhora ha afegit: "Ha abusat d'aquest lawfare i del que vostè anomena 'la màquina del fang' i hi ha participat quan anava en contra del moviment independentista".

Tot plegat a només 48 hores de l'inici de la campanya de les eleccions europees, uns comicis en què es preveu el creixement dels partits d'extrema dreta.

El jutge que investiga Gómez cita sis testimonis

Mentrestant, el jutge que investiga Begoña Gómez arran de la querella presentada per l'organització d'extrema dreta Manos Limpias, ha citat cinc testimonis el pròxim 6 de juny i un més l'endemà, el dia 7. És a dir, tres dies abans de les eleccions europees, que se celebren el 9 de juny.

Es tracta de dos empresaris i responsables de l'entitat pública Red.es, arran de les adjudicacions a l'empresa Innova Next. Aquest negoci era propietat d'un empresari que, abans de rebre aquestes adjudicacions, va participar en la càtedra que dirigia Begoña Gómez. Una de les cartes de recomanació que va presentar Innova Next la va firmar Gómez.

Les acusacions de corrupció de Begoña Gómez han centrat part de les intervencions del PP (Europa Press/José Oliva)

 

La citació dels testimonis té lloc l'endemà que se sabés que la Guàrdia Civil, segons recull en l'informe que ha entregat a aquest mateix jutge i que publica El País, no ha trobat indicis de delicte en l'activitat de Gómez.

 

ARXIVAT A:
Pedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut