Salvador Illa al congrés del PSC amb la nova executiva al darrere (ACN/Carola López)

Salvador Illa ja comanda el PSC: aquests són els membres de la nova executiva

Lluïsa Moret, Jaume Collboni, Alícia Romero, Marta Farrés i Meritxell Batet ocupen les cinc viceprimeres secretaries en una executiva que té 54 persones i és paritària

Actualitzat

La nova direcció del PSC, amb Miquel Iceta com a president i Salvador Illa ratificat com a primer secretari, inclou noms consolidats al partit i altres d'encara poc coneguts, que venen del municipalisme socialista. El partit ha tancat el congrés extraordinari que ha ratificat el relleu a la seva cúpula.

Entre les cares poc conegudes de la nova executiva hi ha les alcaldesses de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i la de Sabadell, Marta Farrés.

El poder municipal també està representat per Jaume Collboni, l'alcaldable a Barcelona, i per Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet des del 2008 i ara vicepresidenta del partit.

La nova executiva està formada per 54 persones (27 homes i 27 dones) i canvia d'estructura, amb cinc viceprimeres secretaries, en comptes d'una com fins ara.

També hi ha una quinzena de càrrecs institucionals, com Eva Granados, portaveu del PSOE al Senat, o la ministra Raquel Sánchez, que hi són com a membres nats.

En els discursos de cloenda del congrés extraordinari, Pedro Sánchez i Salvador Illa han fet al·lusions al català i han reivindicat la trajectòria i la feina feta. Illa ha insistit que s'engega una nova etapa amb la mirada posada en les pròximes eleccions catalanes, com es pot veure en aquest video.

 

Després d'aquest congrés del PSC, aquestes són les quatre viceprimeres secretàries i un viceprimer secretari del partit.


Lluïsa Moret

Nascuda al municipi aragonès de Barbastre el 1965, Lluïsa Moret és alcaldessa de Sant Boi de Llobregat amb majoria absoluta.

Des de l'àrea metropolitana, ha guanyat pes a l'executiva i agafa el relleu com a viceprimera secretària d'organització i acció electoral i, de facto, passa a ser la número dos del partit.

El càrrec queda ara per sobre del de secretari d'organització, que ocupa José Luis Jimeno.

Eva Granados, membre nat de l'executiva del PSC, al costat de la nova viceprimera secretària d'organització, Lluïsa Moret (ACN/Sílvia Jardí)

Jaume Collboni

Nascut a Barcelona el 1969, el primer tinent d'alcalde a Barcelona i alcaldable del partit a la ciutat, Jaume Collboni, és el viceprimer secretari de política municipal.

Amb la nova executiva, Illa aprofita per tancar el debat sobre la candidatura a l'Ajuntament de Barcelona, de cara a les municipals del 2023.

Aquesta viceprimera secretaria està per sobre del secretari de política municipal, Joaquín Fernández.


Alícia Romero

Nascuda a Caldes d'Estrac el 1976, Alícia Romero és la viceprimera secretària d'acció política.

Sovint vinculada a temes econòmics, és portaveu del PSC al Parlament.

Salvador Illa parlant amb Marta Farrés, viceprimera secretària d'igualtat i acció social (ACN/Sílvia Jardí)

Marta Farrés

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, és viceprimera secretària d'igualtat i acció social.

Nascuda a Sabadell el 1981, en va ser regidora i tinenta d'alcaldia entre el 2003 i el 2015, amb els alcaldes Manuel Bustos i Joan Carles Sánchez.


Meritxell Batet

Nascuda a Barcelona el 1973, és la viceprimera secretària de millora de l'autogovern i programes.

La presidenta del Congrés serà la responsable de la coordinació programàtica del PSC.

Salvador Illa i Miquel Iceta al congrés extraordinari del PSC a Barcelona (EFE/Marta Pérez)

La nova executiva del PSC és paritària i està formada per 54 persones, que es poden veure aquí:

 

 

ARXIVAT A:
PSC
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut