Cua per vacunar-se quan es va obrir la vacunació sense cita prèvia

Salut ha administrat 10 milions de dosis de la vacuna i crida a aprofitar l'agost

Tres de cada quatre catalans de més de 16 anys ja tenen la pauta completa, una xifra que es rebaixa fins al 4,4% en el cas dels adolescents d'entre 12 i 15 anys

Actualitzat

Deu milions de dosis i gairebé cinc milions de vacunats. Exactament, 4.980.513, segons les dades del Departament de Salut. Aquest és el balanç que ha fet aquest dissabte el departament liderat per Josep Maria Argimon sobre el ritme de vacunació a Catalunya, un ritme que ha disminuït durant aquest mes d'agost.

Mentre que a principis de juliol es punxaven més de 100.000 vacunes al dia, aquest divendres se'n van posar poc més de 22.400.

Fins ara, la campanya de vacunació ha permès que el 74,1% de la població de més de 16 anys ja tingui la pauta completa i cinc milions i mig de ciutadans tinguin almenys una dosi.

Però la Generalitat continua fent una crida perquè la gent es vacuni abans que arribi el setembre i comenci el curs.

L'objectiu és vacunar especialment la franja més jove, entre els 12 i els 15 anys. La campanya de vacunació per a aquests adolescents es va obrir a principis d'agost i fins ara ja s'han vacunat amb una dosi el 46,6% d'aquests joves. Això sí, només tenen la pauta completa al voltant del 4,4% d'aquesta població.

Segons Salut, amb l'obertura de les escoles, dels centres educatius i de la tornada a la feina després de les vacances d'estiu serà "imprescindible" obtenir un "alt percentatge" de persones amb la pauta completa.

 
 

Aprofitar l'agost

Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública, insisteix en el missatge de fa uns dies: ara és el moment ideal per vacunar-se. "Necessitem persones que vulguin vacunar-se i que ho prioritzin. Tenen la facilitat de poder-ho fer en qualsevol punt de vacunació de Catalunya. La pandèmia no fa vacances", ha indicat.

Segons Salut, la variant delta ja és majoritària a Catalunya, cosa que fa necessari arribar el més aviat possible a la màxima immunitat, i per això l'increment de la cobertura amb vacunes és "imprescindible" per impedir hospitalitzacions, la congestió del sistema sanitari i l'aparició de noves variants.

Amb tot, hi ha qui aprofita les vacances per vacunar-se. I això s'ha notat a la Costa Brava, a punts de vacunació com el de Calonge, al Baix Empordà.

 

Indicadors a Catalunya

Per primer cop des de principis de juliol, els pacients Covid hospitalitzats estan per sota dels 1.400. Concretament, ara n'hi ha 1.369, això són 157 menys que al balanç anterior.

Les UCI costa més de buidar-les: encara n'hi ha 475, però és el tercer dia consecutiu que la xifra es manté per sota dels 500.

I és que els indicadors es mantenen estables, però no acaba de baixar el nombre de contagiats diaris: s'han confirmat 1.594 positius nous. També hi ha hagut 31 defuncions més.

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut