Salut anima a vacunar els adolescents: "És enormement important fer-ho ara"

Carmen Cabezas fa una crida a vacunar els nois i noies d'entre 12 i 15 anys abans de l'inici de curs per protegir l'entorn escolar i familiar

Actualitzat

Som a ple mes d'agost, però ja només queden poques setmanes per al començament de curs, previst per al 13 de setembre. I és en aquest context, i quan hi ha una gran disponibilitat de vacunes a Catalunya, que el Departament de Salut ha fet una crida a vacunar els adolescents d'entre 12 i 15 anys, una campanya que va arrencar fa només uns dies.

L'objectiu és que molts joves puguin arribar a l'inici de curs amb les dues dosis posades i així crear entorns més segurs, tant per als centres educatius com per a les famílies.

Ho diu Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública:

"Animem tots els pares, mares, tutors, a portar els nens i nenes d'aquestes edats a vacunar-se. Si comença ara la vacunació, ja haurà passat el temps de 3-4 setmanes que necessiten les vacunes, per poder estar completament vacunats abans que comenci l'escola."


Cabezas insisteix que ja s'han vacunat els mestres, els professors i la resta de personal educatiu: "Tenim una cobertura molt bona. Si també tenim vacunats els nens de 12-15, podem assegurar que aquest entorn del centre educatiu estarà el màxim de protegit. És enormement important vacunar-se ara."

De moment, des que es va obrir la vacunació en aquesta franja d'edat, ja s'han vacunat 28.473 adolescents.

Cabezas destaca que tothom que pugui vacunar-se ara "ho ha de fer per contribuir a la immunitat de grup" i insisteix que vacunar ara els adolescents serveix també per mantenir l'escolarització presencial.

"En un entorn educatiu, si hi ha casos, malgrat que siguin poc simptomàtics, generen quarantenes i aïllaments. Perdem escolarització. Això és important, perquè per a un nen o nena, el més important és mantenir l'escolarització i impedir contagis d'altres que poden tenir la malaltia severa. I també es protegeix la família, perquè no entri el virus a casa i no contagiem pares, mares i avis i àvies", diu.

Vacunar-se durant les vacances

Salut aprofita que hi ha cites disponibles durant aquestes setmanes de vacances per fer una crida a vacunar-se: "És el moment idoni per fer-ho", diu Cabezas. "Tenim una oferta àmplia. Cada dia hi ha cites disponibles en la majoria dels punts de vacunació de tot Catalunya. Quin percentatge de cites buides? La veritat és que amb l'esforç comunicatiu, cada dia anem omplint bastant. Però hi ha cites disponibles".

En aquest sentit, alerta del perill del relaxament durant aquestes setmanes centrals de l'estiu: "No costa gens trobar un quart d'hora per anar a un lloc que tinguis a prop, ara que tenim moltes dosis i cites per al mateix dia o per a l'endemà".

Per ara, el ritme de vacunació es manté, amb una mitjana de 50.000 dosis al dia. Més d'un 59% de la població catalana ja porta la pauta completa. Això són més de 4.600.000 persones. Gairebé un 67% ja té almenys una dosi.

 

Indicadors a la baixa

Mentrestant, els indicadors de la Covid confirmen la seva tendència a la baixa, també en l'àmbit hospitalari. El nombre de pacients a les UCI baixa, i pot començar a mostrar l'inici d'una desacceleració dels malalts greus. Ara hi ha 579 persones a l'UCI, nou menys que el dia anterior.

 

També baixa el gruix d'hospitalitzats per Covid: n'hi ha 1.913, 124 menys que el dia anterior. Altres indicadors continuen baixant, com la velocitat de reproducció i el risc de rebrot, que se situa en els 490 punts. A finals de juliol era de 805. Els nous contagis segueixen per sota dels tres mil diaris.

 
ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Vacunes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut