Salou

Salou estudia ser zona catastròfica i l'Ajuntament ja ha rebut 200 instàncies per danys

Tot Catalunya ha rebut d'una manera o altra els efectes del temporal de pluja, vent i neu d'aquest cap de setmana. Però hi ha municipis que han rebut més que altres. És el cas de Salou, al Tarragonès, sacsejat per un esclafit, un fenomen similar al d'un petit tornado. L'Ajuntament de la localitat estudia la possibilitat de demanar que el municipi sigui declarat zona catastròfica. D'altra banda, l'oficina d'atenció als afectats per l'esclafit ja ha rebut més de dues-centes instàncies per desperfectes en habitages i vehicles. La policia vigila les vivendes que s'han quedat sense portes o finestres per evitar robatoris.

Actualitzat

Risc de nevades

Tot i la calma pròpia de després d'un temporal, el Centre d'Emergències de Catalunya manté activada la fase d'alerta del Pla Especial per Risc de Nevades, el Neucat, a les comarques lleidatanes de la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà. A més, la neu manté tallats el port de la Bonaigua, la carretera-28, a l'altura de Vielha i Mijaran, segons dades del Servei Català de Trànsit.

Més de 500 actuacions

Arran del temporal de pluja, vent i neu, els Bombers de la Generalitat van fer ahir un total de 575 sortides per tot Catalunya. La major part es van realitzar a les comarques del Baix Camp i del Tarragonès. La fase d'alerta del Pla Especial d'Innundacions, l'Inuncat, ja ha quedat desactivat.

Els embassaments gironins

Les pluges a les comarques de Girona han estat generoses, però l'Alt Empordà ha estat la menys beneficiada. La Muga al pas per Vilabertran està seca perquè no hi baixa aigua de l'embassament de Boadella. En canvi, el riu Ter baixa ple i amb força. Els 150 litres per metre quadrat que van caure a Queralbs i el 78 a Setcases han fet que el cabal del riu hagi augmentat molt.

El cremallera de Montserrat

Ferrocarrils de la Generalitat dóna per fet que demà podrà reobrir el cremallera de Montserrat, fora de servei des d'ahir per una esllavissada provocada per la pluja. Aquest matí s'ha netejat la zona on es van despendre les pedres, i a la tarda s'arreglarà la instal·lació. Ferrocarrils manté un servei alternatiu d'autobusos, tot i que la companyia recorda que també hi ha altres maneres d'arribar a Montserrat, com ara l'aeri o el cotxe privat.

Anar al contingut