Madrid

Salgado reconeix que revisaran els impostos però eludeix parlar d'incrementar-los

La vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, ha comparegut al Congrés a petició pròpia per parlar del nou finançament pactat el 15 de juliol, però també ha parlat d'un altre tema delicat: els impostos. Salgado ha reconegut que el govern espanyol els revisarà, però no ha volgut concretar quins seran, ni tampoc si hi haurà increments. Salgado ha afegit que encara no és el moment de retirar els estímuls fiscals que s'han posat en marxa amb la crisi.

Actualitzat
Durant la seva compareixença davant la Comissió d'Economia, Elena Salgado ha assenyalat que en l'elaboració dels pressupostos generals de l'estat del 2010 primarà l'austeritat i el manteniment de la despesa social.

A més, ha afegit que hi haurà una "consideració de totes les figures impositives", encara que "sense apriorismes" i tenint en compte la conjuntura econòmica. En aquest sentit, Salgado ha recordat que els ingressos s'han reduït "molt" a causa de la crisi, fet que ha provocat que la pressió fiscal el 2008 fos una de les més baixes dels països de la Unió Europea.

La ministra ha afirmat que seria "bo" disposar de més recursos, però la prioritat és la recuperació del creixement econòmic perquè això permetria reduir les despeses de l'administració pública.

Sobre les declaracions del ministre de Treball, José Blanco, en què plantejava una pujada dels impostos, la vicepresidenta econòmica ha assegurat que es tracta només "d'una reflexió personal".

Salgado ha destacat que "no s'ha parlat de pujades", només de modificacions, com canvis en la deducció per l'adquisició d'un habitatge o en l'impost de societats. "Es faran algunes modificacions fiscals. Algunes ja s'han anunciat i d'altres s'estan estudiant", ha conclòs la ministra.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut