"Sabi Strübel", the unexpected trending topic during Jordi Sànchez's statement
El fiscal ha preguntado a Sànchez por este correo electrónico

"Sabi Strübel", l'inesperat "trending topic" durant la declaració de Jordi Sànchez

RedaccióActualitzat

Un enigmàtic "Sabi Strübel" ha saltat a l'actualitat aquest dijous a la tarda durant la declaració de Jordi Sànchez al Suprem.

El fiscal ha preguntat a Sànchez si coneixia una persona anomenada "Xabi Strubell". Sànchez ha respost que no. Aleshores, Javier Zaragoza ha demanat que es mostrés a la pantalla un correu electrònic, adreçat a Sànchez, on es proposava aparcar cotxes particulars davant dels col·legis electorals.

El líder independentista ha negat que hagués vist abans aquest correu. En un estira-i-arronsa amb el fiscal, Sànchez ha fet aquesta referència al jutge Manuel Marchena:

"No vull ser impertinent. Hi ha whatsapps que s'han enviat que han compromès la dignitat i el bon nom del president d'aquesta sala."

Sànchez es referia al missatge enviat pel portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, a tots els senadors del grup, en què deia que controlaria "des del darrere" la sala del tribunal que jutja els líders independentistes gràcies a haver aconseguit situar Marchena com a president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem. L'endemà, Marchena renunciava a aquest càrrec.

L'expresident de l'ANC també ha dit al fiscal que "hauria estat interessant cridar com a testimoni Xabi Strubell".

L'episodi es pot veure en aquest vídeo:


"Trending topic" i protagonista d'un compte de Twitter

El fet ha creat tanta expectació que, al cap de ben poc, "Sabi Strübell" s'ha convertit en "trending topic" a Espanya.

Fins i tot ha aparegut el compte de Twitter @SabiStrubel, que compta amb més de 300 seguidors. El tuitaire es defineix com a "Sabi Strubel, expert a enviar mails sediciosos".

Aquest és el primer tuit que ha publicat.

 

El músic Xabi Strubell

Per la seva banda, el periodista basc Jonathan Martínez ha recordat en un tuit que Xabi Strubell va ser cantant de la banda basca de rock Dut.


Dut va publicar tres discos d'estudi i un disc en col·laboració amb Fermin Muguruza. El seu últim disc es va gravar el 2001. Després, Xabi Strubell va seguir fent de músic d'estudi i acompanyament. El 2005 va formar el grup Zura.

ARXIVAT A:
Judici procésJordi Sànchez
Anar al contingut