La FIFA confirma la inhabilitació de Luis Rubiales durant tres anys (Europa Press/Oscar J. Barroso)

Rubiales, acusat de repetir amb les jugadores angleses la conducta que va tenir amb Hermoso

La presidenta de la Federació Anglesa, Debbie Hewitt, va intervenir com a testimoni en el cas disciplinari de la FIFA i va acusar Rubiales de conducta "inapropiada"

RedaccióActualitzat

La presidenta de la Federació Anglesa (FA), Debbie Hewitt, va acusar l'expresident de l'RFEF, Luis Rubiales, de conducta "inapropiada" amb les jugadores angleses durant la cerimònia d'entrega de trofeus del Mundial.

Hewitt va intervenir com a testimoni en l'expedient disciplinari que la FIFA va obrir contra Rubiales. I és que l'organisme internacional va acabar inhabilitant l'exdirigent per la seva actitud a la final de la Copa del Món, on va fer gestos obscens durant el partit i va besar sense consentiment Jennifer Hermoso, jugadora d'Espanya.

Doncs bé, la FIFA ha publicat aquest dimecres un informe on justifica els motius d'aquesta inhabilitació i on també recull les apreciacions de la presidenta de la FA. Segons el document, Hewitt, que va estar al costat de Rubiales a l'entrega de medalles, va assegurar que l'expresident espanyol "va acariciar" la cara de Laura Coombs i "aparentment va besar de manera forçada" Lucy Bronze a la cara.

A més, Hewitt també va opinar sobre el moment en què les jugadores espanyoles van pujar a recollir les medalles. Va afirmar que Rubiales les "agafava molt fort", a algunes "els acariciava l'esquena", les "agafava del braç" i inclús, les "va aixecar de terra". "Això em va fer estar molt incòmoda i avergonyida", va afegir Hewitt.

Rubiales li va respondre

Davant la FIFA, l'expresident de l'RFEF va contestar a les paraules de Hewitt assegurant que era una cosa "increïble" i la va acusar de "tenir prejudicis" contra ell, a més de dir-li que era una hipòcrita perquè ella també va abraçar les jugadores del seu equip:

"Aplicant la mateixa lògica, les seves abraçades també es podrien entendre com un contacte físic no consentit. La hipocresia és evident".

Respecte a la seva actitud cap a Coombs, la va justificar dient que va intentar consolar-la perquè s'havia lesionat durant la final, havia necessitat punts al cap i portava un embenatge en aquella zona.

La FIFA confirma la inhabilitació de tres anys

La FIFA ha confirmat aquest dimecres la inhabilitació de Rubiales per a un període de tres anys per exercir qualsevol activitat futbolística:

"Se li prohibeix participar en qualsevol activitat relacionada amb el futbol per a un període de tres anys per haver-se comportat de manera contrària als principis consagrats a l'article 13 del Codi Disciplinari".

A l'informe publicat, l'organisme justifica la seva decisió i assegura que "va estar temptat d'imposar sancions més severes".

La FIFA ja va inhabilitar Rubiales el 26 d'agost (EFE/Sergio Pérez)

Sobre el petó no consentit a Hermoso, la FIFA afirma que Rubiales "no va presentar cap disculpa a la jugadora, ni públicament ni molt menys per privat, i que va persistir mantenint que el petó va ser consentit".

A més, subratlla que "el denunciat va fer ús del seu càrrec com a president de l'RFEF de forma agressiva i totalment inapropiada per publicar -en nom de l'RFEF- declaracions utilitzant cites de la jugadora que no van ser escrites ni autoritzades per ella".

A la FIFA tampoc no li va passar per alt que Rubiales actués amb impunitat en el seu entorn futbolístic i assenyala que va utilitzar l'assemblea general de l'RFEF "com a lloc on defensar-se i distorsionar a favor seu la realitat del petó".

L'entitat considera que el seu comportament va repercutir negativament a la imatge de la FIFA, del futbol i també en l'estat mental de les jugadores. En aquest sentit, l'informe també posa en relleu que va tenir una actitud contrària als valors que defensen com a organisme.

 

Per tot plegat, ratifiquen la decisió de suspendre l'exmandatari de l'RFEF, una acció que la FIFA  ja va anunciar el 26 d'agost amb caràcter provisional i durant un període inicial de 90 dies. Més endavant, es va donar a conèixer la inhabilitació per tres anys que el mateix Rubiales va recórrer als jutjats.  

Tot i que avui s'ha sabut la confirmació per part de la FIFA, la decisió pot ser impugnada davant la Comissió d'Apel·lació de l'organisme.

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat
ARXIVAT A:
Luis Rubiales
Anar al contingut