Lliçà de Vall

Robaven gasolina per fer-la servir en els camions de la seva empresa de transports

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Lliçà de Vall dos homes de nacionalitat espanyola com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força. La policia els considera els dos màxims responsables d'una xarxa delictiva organitzada que robava el combustible per fer-lo servir amb els camions de la seva empresa de transport, a Barberà del Vallès.

Actualitzat
Els dos detinguts, José Luis D. B., de 47 anys i veí de Ripollet, i Clemente C. V., de 53 anys i veí de Granollers, han passat a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Granollers. Se'ls imputen delictes de robatori amb força i de receptació, és a dir, l'apropiació de béns amb coneixement previ de la comissió del delicte.

La detenció d'aquests dos homes ha estat possible gràcies a una operació policial que es remunta al 2007 i que ha permès relacionar-los amb l'empresa de Barberà a la qual es transportava el gasoil robat.

Operació "Or negre"

La investigació policial, anomenada "Or negre", va engegar a mitjan 2007, arran de la detenció de dos veïns de la comarca de l'Urgell, que extreien gasoil dels dipòsits dels camions estacionats a les àrees de descans de l'autovia A-2. Els detinguts forçaven el tap dels dipòsits i n'extreien el combustible mitjançant una bomba.

Els lladres també forçaven les cabines dels camions per emportar-se targetes de crèdit amb les quals compraven de forma fraudulenta més carburant per vendre'l a un intermediari que l'utilitzava en una empresa de Barberà del Vallès.

Per una altra banda, el 20 d'octubre de 2007, la policia va detenir a les Garrigues dues persones més per extreure combustible de l'oleoducte Tarragona-Lleida-Saragossa. L'empresa CLH, que n'és la propietària, ja havia denunciat, els dies 15 i 19 del mateix mes, el robatori de setze mil litres de gasoil i vuit mil litres de combustible Jet (per a aeronaus).

Els detinguts, que portaven un camió amb deu mil litres de combustible, van admetre que el portaven ple fins al polígon industrial Santiga-Provasa, de Barberà del Vallès, i allà el deixaven amb les claus al contacte. L'endemà, recollien el camió amb els dipòsits buits.

Als dos lladres també se'ls imputa un delicte d'estralls, pel risc que suposava l'operació, de la qual encara resta determinar els intermediaris. Per aquest motiu, la policia manté les investigacions obertes.
Anar al contingut