Barcelona

Rivera preveu un pacte a Madrid en les mateixes condicions que a Andalusia

Aquesta tarda, la popular Cristina Cifuentes intentarà encarrilar l'acord amb Ciutadans per poder aconseguir la presidència de la comunitat madrilenya

RedaccióActualitzat

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha avisat avui el PP madrileny que les seves "condicions" per aconseguir un acord que faciliti la investidura de Cristina Cifuentes a la Comunitat de Madrid són les "mateixes" que han permès que el seu partit arribi a una entesa amb els socialistes a Andalusia.

Rivera ha explicat, en una compareixença informativa a Barcelona, que Cristina Cifuentes i el candidat de Ciutadans a la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, mantindran aquesta tarda una reunió per intentar tancar un acord sobre la regeneració democràtica, i ha concretat que el PP s'ha compromès "verbalment" a firmar el document del seu partit contra la corrupció. Si s'arriba a una entesa sobre aquesta qüestió, els dos partits s'han emplaçat a una altra reunió aquest divendres per abordar qüestions econòmiques i socials.

Sobre el pacte amb la socialista Susana Díaz a Andalusia, Rivera ha advertit que l'expresident andalús Manuel Chaves haurà de dimitir com a diputat al Congrés si el Tribunal Suprem li imputa un delicte en la causa dels ERO de la Junta. El document firmat entre el PSOE i Ciutadans per a la investidura de Díaz com a presidenta andalusa planteja 35 mesures de transparència i regeneració democràtica, a més de 17 propostes fiscals i 18 socials. Una de les condicions és que els imputats per corrupció han d'abandonar els seus càrrecs polítics. El líder de C's ha dit que la candidata socialista "ha firmat sense excepcions", també respecte a Chaves, a l'espera que el seu cas es resolgui els pròxims dies en el Suprem.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut