Actualitat blaugrana

Rijkaard dóna la llista de convocats per a la final de la Copa Catalunya, amb l'absència de Giuly

La plantilla del Barça ha tornat aquesta tarda a la feina per preparar un final de temporada que promet ser emocionant. La gran novetat en la sessió ha estat tornar a veure Xavi, que ja ha deixat la concentració de la selecció espanyola en no poder jugar el proper partit per sanció. Demà, a la Nova Creu Alta de Sabadell, blaugranes i blanc-i-blaus disputen la final de la Copa Catalunya. L'única novetat en la llista de convocats de Rijkaard és l'absència de Giuly, amb molèsties físiques. Així doncs, set jugadors del primer equip i deu del planter.

Actualitzat

Quarta final consecutiva

El Barça i l'Espanyol es trobaran demà per cinquena vegada en una final de la Copa Catalunya, la quarta de manera consecutiva. La competició, instaurada la temporada 93-94, no ha tingut un dominador clar. L'Espanyol és l'equip que més vegades l'ha guanyada, quatre. El Barça, però, en té tres, i demà podria igualar l'equip blanc-i-blau.

Per veure el primer derbi barceloní es va haver d'esperar a la temporada 95-96. Un partit que molts aficionats blanc-i-blaus recorden, ja que van vèncer per 5 gols a 1, amb una gran actuació d'Àlex Fernández, que va fer dues dianes. Fins al 2004, Barça i Espanyol no es van tornar a veure les cares a la final de la Copa Catalunya. Durant aquests anys, equips més modestos com l'Europa, el Balaguer o el Terrassa van proclamar-se campions.

Les edicions del 2004 i el 2005 van tenir color blaugrana. Primer Quaresma, i després  Deco i Ronaldinho van ajudar el Barça a endur-se el títol. L'última final, jugada el setembre passat, va ser per als periquitos. Un gol de Coro, l'home dels gols d'or, va donar el triomf a l'Espanyol. Aquell partit es va fer amb la temporada ja començada; per tant, es donarà la circumstància que aquesta temporada s'hauran jugat dues finals de la Copa Catalunya.

Anar al contingut