El formatge retirat és Morbier DOP
Qui tingui el formatge a casa s'ha d'abstenir de consumir-ne (AESAN)

Retirat un formatge francès curat per un bacteri que pot donar rampes i diarrea

L'alerta sanitària s'ha activat en detectar-se la presència d'"Escherichia coli" en tots els lots

RedaccióActualitzat

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha ordenat la retirada del mercat de tots els lots d'un formatge francès curat amb llet crua de la marca Morbier DOP, comercialitzat per FrieslandCampina Iberia i Millán Vicente després de detectar la presència del bacteri "Escherichia coli" (e. Coli), causant de la toxina Shiga (STEC), una toxina que pot provocar fortes rampes abdominals i diarrea aquosa i sagnant.

Per això es recomana que les persones que l'hagin comprat no el consumeixin, i que, en cas d'haver-ho fet, si es troben malament consultin el metge.

L'alerta l'han activat les autoritats sanitàries d'Eslovènia, després d'un avís de la mateixa empresa, i afecta tots els lots d'aquest producte de 175 i 195 grams.

L'empresa FrieslandCampina ha emès un comunicat on explica que, quan se'ls va informar de la possible presència del bacteri en el formatge fabricat per la companyia francesa Entremont, va ordenar la retirada als distribuïdors i als clients. Els lots retirats són tots aquells amb data de consum preferent entre el 08 de desembre del 2023 i el 10 de gener del 2024.

La companyia afegeix: "FrieslandCampina vol transmetre un missatge de tranquil·litat perquè s'han pres totes les mesures oportunes. El consum d'algun dels lots afectats pot provocar malestar digestiu generalitat i febre ocasional."

 

ARXIVAT A:
SalutAlimentació
Anar al contingut