Nou divendres negre a Rodalies, amb retards en set línies de tren durant tot el matí

Passat el migdia, els tècnics d'Adif han reparat la catenària entre Vilanova i Sant Vicenç de Calders i s'ha començat a restablir el servei

RedaccióActualitzat

Matí d'avaries i retards a Rodalies, que no han començat a quedar resolts fins passat el migdia. A les 12.05, tècnics d'Adif, el gestor de les infraestructures ferroviàries, han acabat de reparar l'avaria que afectava la catenària en el tram entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú des de l'inici del servei. Es tracta d'un nou divendres negre, en un mes de setembre amb només un dia laborable sense avaries a Rodalies.

D'aquesta manera, Renfe ha recuperat la capacitat de circular per les dues vies del tram, cosa que ha permès restablir progressivament les freqüències i els serveis a les línies R2 sud i Regionals del corredor sud.


Des de l'inici del servei, Adif havia informat d'una avaria a la catenària obligava a circular en via única entre Sant Vicent de Calders i Vilanova i la Geltrú.

Aquesta avaria, localitzada a Cunit, i també una incidència en el sistema de senyalització, limitaven la capacitat operativa dels trens de la línia R2 sud i també dels regionals del corredor sud de Catalunya.

Diversos usuaris han denunciat esperes de més de dues hores a l'estació de Sant Vicenç de Calders (ACN/Ariadna Escoda)

Per mirar de limitar l'afectació, Renfe, l'operadora dels trens, ha reprogramat el servei de l'R2 sud: els trens finalitzaven el servei a Vilanova i la Geltrú.

D'aquesta manera s'ha mantingut la freqüència de circulació entre Vilanova i la Geltrú i Barcelona, per bé que això no ha evitat alguns retards.

A les set del matí ja es registraven retards de 30 minuts.

Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera entre Vilanova i Sant Vicenç (ACN/Ariadna Escoda)

En el tram entre Vilanova i la Geltrú i Sant Vicenç de Calders, els viatgers han disposat dels serveis Regionals del corredor sud, que han efectuat parada a totes les estacions.

Cap a un quart de deu s'ha posat en marxa el servei complementari per carretera entre Vilanova i la Geltrú i Sant Vicenç de Calders que Renfe havia anunciat que habilitaria.
 

Retards de fins a una hora en set línies

A tres quarts de nou, Renfe ha informat que aquesta incidència a Cunit també afectava l'R2, que circula entre Castelldefels i Granollers Centre, i cinc línies més: l'R13, l'R14, l'R15, l'R16 i l'R17.


D'altra banda, l'R4 circulava amb retards que podien superar els 15 minuts, per una avaria en el sistema de senyalització entre Martorell i Sant Sadurní d'Anoia.

Un informador atén diversos usuaris a l'estació de Sant Vicenç de Calders (ACN/Ariadna Escoda)

Aquest nou matí de problemes a la xarxa de Rodalies arriba just una setmana després que una avaria del sistema de comunicacions deixés Catalunya sense trens convencionals durant tres hores i mitja.
 

Els usuaris denuncien esperes de dues hores

A les xarxes, diversos usuaris ja s'han fet ressò d'aquest nou dia de problemes en el servei de Rodalies.


Alguns han denunciat esperes de dues hores a l'estació de Sant Vicenç de Calders.

ARXIVAT A:
MobilitatRodaliesRenfe
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut