Gent a la platja de la Barceloneta, amb una embarcació a l'horitzó
Uns testimonis van avisar que la jove no havia tornat de l'aigua (Europa Press/David Zorrakino)
Barcelona

Rescaten una noia que va sortir a nedar i ha estat 8 hores a l'aigua a Barcelona

La buscaven des d'aquest diumenge a la nit davant de la Barceloneta

RedaccióActualitzat

Localitzada amb vida una noia que ha passat vuit hores a l'aigua a la costa de Barcelona.

Va entrar a l'aigua aquest diumenge a les vuit del vespre. Uns testimonis van alertar a les deu de la nit que tenia les coses a la sorra, a la platja de Sant Miquel, i que no havia tornat del mar, segons ha avançat la periodista Anna Punsí i ha confirmat TV3. Aleshores ja era fosc.

Els equips d'emergència han buscat la jove des d'aquest diumenge a la nit i l'han trobat a més de 8 quilòmetres (4,4 milles nàutiques) de la platja on va desaparèixer, segons ha indicat Salvament Marítim a TV3.

Salvament Marítim en va suspendre la recerca a les dues de la matinada, perquè era negra nit, i al cap d'un parell d'hores, a les quatre de la matinada, un vaixell mercant fondejat a mitja milla de la costa la va localitzar. Ella va nedar fins al vaixell, que la va poder recollir i tornar a terra ferma, aparentment en bon estat de salut.

Després de passar unes hores en observació a l'Hospital del Mar, ja ha estat donada d'alta.

 

El cap de Salvament Marítim, Gerardo Gantes, ha explicat:

"En condicions normals, es pot sobreviure al mar diverses hores. Les taules de supervivència diuen que a 20 graus s'hi pot resistir unes 40 hores".

La noia, que anava en biquini i no duia cap neoprè o peça de protecció, ha explicat que va sortir a nedar i els corrents se la van endur mar endins.

Salvament Marítim, la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i els Bombers de Barcelona havien activat un dispositiu per localitzar-la. La cerca es va fer tant a l'aigua com per l'aire.

El cas de la noia té similituds amb el del pescador que també va sobreviure després d'estar-se 8 hores al mar. L'home va caure de la barca i el van rescatar a Altafulla a gairebé 2 quilòmetres mar endins. Estava deshidratat, tenia símptomes d'hipotèrmia i va detallar als seus salvadors que havia anat fent el mort durant les hores en què només estava envoltat d'aigua.

Encara més extrem va ser el cas d'un altre home, que es va passar 16 hores sota un vaixell bolcat a la costa gallega. "Només pensava a viure", va afirmar Lauren Camprubi després de sortir-se'n. Van ser clau per a la supervivència la decisió de mantenir part del cos fora de l'aigua per evitar tenir massa fred o que duia roba de protecció, perquè estava en un veler de competició.

Aquest estiu una vintena de persones han mort ofegades a la platja. Per evitar accidents, els experts demanen prudència i avaluar les habilitats i l'estat de forma de cadascú abans de decidir entrar a l'aigua, i també comprovar si la zona és perillosa i si hi ha roques o forts corrents que puguin impedir tornar a la platja.

Anar al contingut