avioneta sinistrada
Les restes de l'avioneta que es va estavellar entre Reus i Eivissa

Rescaten el cos del segon ocupant de l'avioneta accidentada entre Eivissa i Reus

L'aparell va desaparèixer amb dos pilots a bord el 3 de novembre, quan cobria el trajecte entre Catalunya i les Balears

Redacció / ACNActualitzat

El dispositiu de rescat ha recuperat aquest dimarts al vespre el cos del segon ocupant de l'avioneta de l'aeroclub de Reus que va desaparèixer el 3 de novembre quan feia el trajecte entre Eivissa i la capital del Baix Camp.

Dues setmanes després que es trobés el cos de l'altre pilot, Marc Francesch, aquest dimarts s'ha rescatat el de David Garcia, agent dels Mossos d'Esquadra assignat a la comissaria de Cambrils.

Després de la recuperació del cos de Francesch, els equips de rescat van aconseguir enregistrar imatges de l'avioneta i van comprovar que el cadàver de l'altre ocupant era dins de l'aparell, submergit al fons marí. Finalment, després de diversos intents fallits, aquest dimarts han incorporat un robot submarí especialitzat en rescats d'alta complexitat, que ha permès culminar amb èxit l'operació.

Cap a les deu de la nit, la patrullera ha desembarcat el cos de la víctima a la marina de Sant Carles de la Ràpita, enmig d'un ampli desplegament de la Guàrdia Civil. La jutgessa del jutjat d'instrucció número 1 d'Amposta i la metge forense han fet l'aixecament del cadàver.

Submarinistes del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, la patrullera Riu Francolí i efectius de la policia judicial han participat en l'operatiu de rescat.

 

L'operatiu de rescat dels ocupants de l'avioneta
L'operatiu de rescat dels ocupants de l'avioneta

 

Reflotades les restes de l'aparell

Durant l'operació de rescat submarí també s'han reflotat les restes de l'aeronau, que era a 113 metres de profunditat al Mediterrani. La patrullera de Salvament Marítim ha remolcat les restes de l'avioneta i està previst qeu es desembarquin al port de Tarragona aquest dimecres al matí.

L'aparell es trobava sobre un fons marí arenós i sense dificultats afegides, però el gran handicap de l'actuació era la gran profunditat a la qual han hagut de treballar els submarinistes.

A més, divendres passat, el mal temps va obligar a interrompre el dispositiu de recerca, que s'han pogut reprendre amb la participació del vaixell de Salvament Marítim i el robot submarí.

 

 

 

Anar al contingut