Pàgines d'un llibre obert (Pexels/Caio)
Pàgines d'un llibre obert (Pexels/Caio)

Recomanacions d'última hora per si encara no tens els llibres per a Sant Jordi

Si encara no has comprat els llibres i no saps quin triar, t'oferim una selecció de recomanacions fetes per la redacció de TV3

Actualitzat

Catalunya viu aquest dissabte una diada de Sant Jordi que vol recuperar la normalitat. Sense mascaretes i sense controls d'aforaments, els llibreters, els editors, els distribuïdors i també els lectors volen viure una festa del llibre i la rosa com les d'abans de la pandèmia.

Si encara no has comprat els llibres i no saps quin triar, t'oferim una selecció de recomanacions fetes per la redacció de TV3.


Llibres premiats

Els premis literaris, que atorguen crítica, associacions, llibreries i les mateixes editorials, són una bona radiografia de les últimes novetats i dels gustos actuals. Del Nadal al Sant Jordi, passant pel Planeta, el Carles Rahola, l'Òmnium, el Pla i el Carles Riba, aquí teniu 37 llibres guardonats els últims 12 mesos.

Llibres per a infants i joves

Sant Jordi també està carregat de novetats editorials de literatura infantil i juvenil, tant per als menuts que comencen a llegir com per a nois i noies, amb trames fantàstiques i de ficció, però també amb històries molt reals.

Llibres feministes

Obres nacionals i internacionals, d'ara i de sempre, una opció per a aquest Sant Jordi són els llibres que denuncien abusos sexuals, reedicions de clàssics que critiquen l'opressió social de les dones i novel·les que aborden des de diferents vessants la lluita feminista.

Llibres d'amor

Sant Jordi també és la festa de l'amor. Una diada que se celebra amb totes les formes d'estimar possibles, fins i tot amb totes les formes de deixar-se d'estimar. Sobre l'amor, aquí teniu deu llibres per llegir o per regalar a qui us estimeu, a qui voleu que us estimi o a qui heu deixat d'estimar.

Llibres de temàtica LGTBIQ+

Els llibres sobre temàtica LGTBIQ+ arriben des d'àmbits com la narrativa, l'assaig literari, el còmic o la literatura infantil i juvenil. A continuació teniu un recorregut per alguns dels llibres que tracten aquest tema.

Llibres de true crime

El true crime, el subgènere literari de no-ficció sobre crims reals, té una llarga tradició en la literatura americana. Ara, a més, està agafant una bona embranzida en el llibre en català. Cinc editors expliquen les causes del boom del relat de crims reals als prestatges de les llibreries.

Llibres per entendre el món actual

Tot i que des que va esclatar la guerra d'Ucraïna han vist com la feina se'ls multiplicava, els periodistes de la secció d'Internacional de TV3 han trobat temps per oferir unes recomanacions literàries per a aquest Sant Jordi.

Llibreria amb llibres en primer pla
Llibreria amb llibres en primer pla (Unsplash/Jessica Ruscello)

 

ARXIVAT A:
LiteraturaSant Jordi
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut