Madrid

Rajoy diu que no té "cap indici" contra els aforats del PP que investiga Garzón

Com no podia ser d'una altra manera, el "cas Gürtel" ha centrat les entrevistes que una tele i una ràdio han fet a Mariano Rajoy i a José Luis Rodríguez Zapatero. El president del PP ha declarat que no té "cap indici" contra els aforats del seu partit que investiga Garzón. Per la seva banda, el president del govern espanyol ha comentat que veu "inacceptable" que s'ataqui Baltasar Garzón des del Parlament.

Actualitzat
El líder del PP, Mariano Rajoy, ha declarat a Telecinco que ell no "és un inquisidor" i que per tant no pot "acusar a ningú sense proves". Assegura que no té "cap indici" contra els aforats del seu partit que investiga el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón.

Quan se li ha preguntat pel risc de fer pinya al voltant dels membres del PP que podrien estar imputats en la suposada xarxa de corrupció que ha esquitxat el partit, Rajoy ha contestat que, en cas que s'hagin de prendre mesures: "Contra qui? I sobre la base de què? A qui he de fer fora, als que apareixen mencionats?"

Tot i que no ha esmentat el tresorer del PP, Luis Bárcenas, ni l'eurodiputat popular Gerardo Galeote, Mariano Rajoy ha insistit que "s'està condemnant molta gent sense proves" i "s'està fent mal a la seva honorabilitat". Rajoy també ha justificat la querella per prevaricació que han presentat contra Garzón perquè "no és imparcial, s'ha saltat la llei" i no hauria de dur el "cas Gürtel".

Zapatero veu "inacceptable" que es critiqui Garzón des del Parlament

El president del govern espanyol, però, és d'un altre parer. Jose Luis Rodríguez Zapatero ha assegurat a la Cadena SER que el PP s'està equivocant "d'enfocament" en el "cas Gürtel", ja que no es tracta d'una causa general contra els populars, com diu Rajoy, sinó que ho ha qualificat d'una "defensa general del PP".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut