El diputat autonòmic del PP Jesús Gómez, a l'esquerra, en una imatge d'arxiu
El diputat autonòmic del PP Jesús Gómez, a l'esquerra, en una imatge d'arxiu
Madrid

El PP sabia des del 2014 que Ignacio González tenia un compte a Suïssa

Un diputat autonòmic ho va denunciar a Aguirre i a la direcció estatal, però no li van fer cas, mentre que Rajoy diu a l'Uruguai que "qui la fa, la paga"

RedaccióActualitzat

La crisi oberta al PP per l'operació Lezo està mostrant les esquerdes internes del partit de manera crua. Això s'ha evidenciat aquest dimecres, quan el diputat popular a l'Assemblea de Madrid i exalcalde de Leganés Jesús Gómez ha declarat obertament que el 2014 va saber que Ignacio González tenia un compte a Suïssa.

Gómez ho va explicar primer a la presidenta del partit a Madrid, Esperanza Aguirre, i després a Carlos Floriano, de la direcció estatal, però cap dels dos se'l va creure, a pesar que els va ensenyar el número de compte. Aquest dimecres atribuïa a Aguirre una confiança cega en el seu segon.

"Ella, llavors, creia cegament en la paraula d'Ignacio González. Ho va atribuir a calúmnies i rumors."

Les paraules de Gómez van obligar tant Floriano com Rafael Hernando, portaveu del PP al Congrés, a explicar-se. Floriano també va atribuir la denúncia de Gómez a un "ànim de venjança", mentre que Hernando va remarcar que la investigació actual no s'ha engegat des de cap partit de l'oposició, sinó de dins del PP mateix; concretament, de l'actual presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

 

 

Rajoy: "Qui la fa, la paga"

Mentrestant, el president del govern, Mariano Rajoy, a l'Uruguai, on és de visita oficial, ha assegurat que els jutges estan actuant amb plena independència, i que ho fan amb el PP al govern. En una roda de premsa a Montevideo juntament amb el president uruguaià, Tabaré Vázquez, el president espanyol ha afirmat que confia plenament en la justícia perquè creu en l'estat de dret i en la separació de poders.

"Demano que es deixi treballar amb tranquil·litat la justícia. I, sens dubte, tinc molt clar que el que la fa, la paga."

Aquest dimecres mateix, però, diverses informacions han afirmat que el fiscal anticorrupció Manuel Moix, molt qüestionat els últims dies, ha intentat forçar el relleu de Carlos Yáñez, el fiscal que porta l'operació Lezo, que ha portat Ignacio González a la presó. La fiscalia ha negat les pressions, però sí que ha admès haver negociat amb Yáñez que tornés a la seva plaça de Granada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut