Tenis

Rafa Nadal es desfà de Tommy Hass a Cincinnati i camina decidit cap al número 1

Rafa Nadal segueix el seu camí cap al número 1 mundial sense que ningú pugui aturar-lo. El mallorquí, que ja encapçala virtualment la classificació de l'ATP per la derrota de Roger Federer al torneig de Cincinnati, ha passat als quarts de final en vèncer l'alemany Tommy Hass per 6-4 i 7-6. Ha estat un partit molt treballat per part de Nadal, que ha trigat dues hores i dos minuts a imposar-se al seu rival. Ara se les haurà amb l'equatorià Nicolás Lapentti; a l'horitzó, la final de diumenge, que li atorgaria el primer lloc del rànquing de forma matemàtica.

Actualitzat

Els números són ben clars. Fins començar el Màsters de Cincinnati, Federer avantatjava Nadal en 300 punts a la llista de l'ATP. El manacorí ja li n'ha retallat 400, amb la qual cosa el número 1 seria per a ell. El problema és que l'ATP no publica la nova classificació fins al 18 d'agost i, per tant, no es pot dir de manera oficial perquè al mig hi ha els Jocs Olímpics. Ara bé, si Nadal guanya el torneig de Cincinnati, no hi haurà discussió possible i ocuparà el primer lloc passi el que passi a Pequín, acabant amb les 234 setmanes de regnat de Federer.

El següent escull de Nadal és Nicolás Lapentti, que no juga la final d'un torneig ATP des del 2006 a Palermo i no en guanya cap des del 2002, a Sankt Pölten. La resta de partits de quarts de final són: Carles Moyà-Andy Murray, Ivo Karlovic-Philipp Kohlschreiber i Ernests Gulbis-Novak Djokovic. Moyà, que a setzens s'havia desfet de Nicolai Davydenko, ha eliminat a vuitens un altre rus: Igor Andreev (6-4 i 7-6).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut